Kultūras ziņas

Iznācis unikāls izstādes katalogs

Kultūras ziņas

"Farjatjeva fantāzijas" JRT

Jauns dzejas krājums

Latvijas dzejnieku rindas kļuvušas kuplākas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas dzejnieku rindas kļuvušas kuplākas, jo klāt nākuši vēl trīs jauni autori. Tie ir jaunieši ar īpašām vajadzībām, kuru izjūtas un pasaules skatījums ir apkopoti fonda “Nāc līdzās!” izdotajā dzejas krājumā “Ienākšana”.

Viņi ir dzīvespriecīgi un novērtē klātesošo uzmanību. Kaut arī viņiem ir īpašas vajadzības, šie jaunieši ir tādi paši kā tūkstošiem citu. Viņi sapņo, vēro, izdara secinājumus pasaulē, kurā iecietība kļūst par deficītu.

 „Tas bija ap 9.maiju, kad visi runāja par karu un man gribējās kaut ko gaišu, tādēļ nolēmu izdot grāmatu,” saka fonda “Nāc līdzās!” vadītāja sarma Freiberga

“Nāc līdzās!” vadītāja un grāmatas producente stāsta, ka visi trīs dzejnieki aktīvi darbojas fonda pasākumos. Laima Mūrniece dzied jauniešu korī kopš tā dibināšanas, Kristiāna Bērziņa jau no 11 gadu vecuma kā dziedātāja piedalās fonda rīkotajos koncertos-konkursos un šogad kļuva par integratīvā festivāla zelta laureāti.

Arī kuldīdznieks Kristaps Kaņuks kā repotājs piedalās “Nāc līdzās!” koncertos un ir ieguvis nedalītas skatītāju simpātijas un laureāta titulu. Viņi visi atzīst, ka kopā būšana ir iedrošinājusi publicēt dzejoļus, kaut arī vārdos ietērptas ne tikai tās gaišākās izjūtas.

Krājuma veidotāji stāsta, ka tā nosaukums “Ienākšana” ir kā norāde jauno autoru drosmīgajam solim publicēties.

Šīs grāmatas iznākšana var kalpot par piemēru tiem autoriem, kas raksta dzejas un glabā tās atvilktnē. Nevajag jau daudz, tikai paspert soli. Pat, ja to nevar izdarīt fiziski.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti