Latvijā viesosies literatūras izdevēji un žurnālisti no Baltijas valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Laikā no 12. līdz 14. augustam Rīgā norisināsies jau 13. platformas “Latvian Literature” rīkotā vizīte ārvalstu izdevējiem un žurnālistiem, informēja “Latvian Literature” pārstāvji.

Pandēmijas radīto draudu dēļ platformas pārstāvji nolēmuši šoreiz vizīti rīkot tikai Baltijas valstu nozares profesionāļiem.

Vizītes laikā viesi uzzinās vispārīgu informāciju par Latvijas literatūras platformas “Latvian Literature” darbību, mūsdienu prozu un bērnu literatūru, Latvijas grāmatniecību, literatūras eksporta kampaņu #iamintrovert un Latvijas vēsturi un kultūru. Izdevēji ar žurnālistiem arī tiksies ar Latvijas autoriem, apmeklēs Jelgavas tipogrāfiju, dosies tūrē pa Vecrīgu un Raiņa un Aspazijas māju, kā arī individuāli viesosies pie Latvijas izdevējiem.

“Mēs cenšamies efektīvi izmantot sev piešķirtos resursus, reizē maksimāli ievērojot visus valdības noteiktos ieteikumus pandēmijas izplatības ierobežošanai. Tāpēc nolēmām, ka ir pienācis laiks sarīkot mūsu literatūras un kultūras iepazīšanas vizīti kolēģiem no Baltijas. Lai gan, protams, ir patīkami dzirdēt, ka mūsu grāmatas iznāk tādās lielās valodās kā angļu, spāņu vai vācu, nevajadzētu aizmirst arī par mūsu kaimiņvalstīm. Mums ir, ko viņiem piedāvāt! Piemēram, Noras Ikstenas romāns “Mātes piens” Lietuvā jau kļuvis par bestselleru, piedzīvojot vairākas atkārtotas tirāžas,” atklāja platformas “Latvian Literature” pārstāve Juta Pīrāga.

Latvijā viesosies Baltijas izdevniecību “Hea Lugu”, “Odilė”, “Rahva Raamat” un “Drakon & Kuu” pārstāvji, Lietuvas literārais aģents Benas Berantas, kā arī žurnālisti no Igaunijas kultūras žurnāla “SIRP” un Lietuvas laikraksta “15min”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti