Latvijā viesosies krievu rakstniece Marina Stepnova

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijā marta sākumā ciemosies viena no šībrīža populārākajām krievu rakstniecēm Marina Stepnova. Viņas daudzslāņaino, Krievijā un citur pasaulē lielu atzinību guvušo kaislību romānu “Lazara sievietes” latviešu valodā “Jāņa Rozes apgāds” laida klajā pagājušā gada nogalē.

Marina Stepnova 1.martā pulksten 15 būs sastopama Baltijas grāmatu svētkos Ķīpsalā, bet pulksten 18 grāmatnīcā "Poļaris" tirdzniecības centrā "Domina". 2.martā pulksten 15 rakstniecei paredzēta autogrāfu pusstunda „Jāņa Rozes” veikalā tirdzniecības centrā "Spice".

“Vairāk par visu es baidos no vientulības, vecuma un nabadzības,” atzīst Marina Stepnova, izcilā mūsdienu krievu rakstniece, romānu “Ķirurgs” un “Lazara sievietes” autore.

Pati sevi par rakstnieci Stepnova gan nesauc – divi jau izdotie un plašu atzinību guvušie romāni par to vēl neliecinot. Tiesa, neraugoties uz šo pieticību, Stepnovas vārds nu jau labi pazīstams arī ārpus Krievijas robežām.

Marina Stepnova dzimusi Jefremovā, Tulas apgabalā. Beigusi M.Gorkija Pasaules literatūras institūtu Maskavā. Pašlaik Stepnova strādā par redaktori glancētā vīriešu žurnālā, tomēr atrod laiku arī tulkošanai no rumāņu valodas un raksta savu trešo romānu “Litopedions”.

Lai gan rakstīšanas process ir mokošs un grūts darbs, Marina Stepnova to sauc par savu atbildību, Dieva dotu talantu, no kura nav iespējams aizbēgt. Īpaša ir Stepnovas attieksme pret darbu, to autore raksturo kā protestantisku. Citiem vārdiem – kā liela daļa ekspadomju cilvēku, arī Stepnova starp dzīvi un darbu liek vienādības zīmi, uzsverot tā eksistenciālo jēgu.

“Lazara sievietes” autore sauc par mīlestības romānu. Viņai ir svarīgs ne vien kritiķu un literatūras zinātāju vērtējums, bet arī lasītāju domas. Romāna rakstīšana ir bijusi ļoti laikietilpīga – tā kā darbība caurvij visu divdesmitā gadsimta vēsturi, Marina Stepnova ar lielu interesi un prieku pētījusi kaudzēm memuāru, dokumentu un dienasgrāmatu un radījusi savu versiju par izcila krievu zinātnieka dzīvi un sarežģītajām attiecībām ar sievietēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti