Latvijā viesosies igauņu rakstnieks Indreks Hargla

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Oktobra beigās Latvijā viesosies igauņu rakstnieks Indreks Hargla, lsm.lv pavēstīja rakstnieka darbu izdevēji Latvijā no "Apgāda "Zvaigzne ABC"".

Indreks Hargla 29. oktobrī pulksten 17 kopā ar tulkotāju Maimu Grīnbergu tiksies ar lasītājiem Ventspilī, Pārventas bibliotēkā, bet 30. oktobrī pulksten 15 viesosies Rīgas Centrālajā bibliotēkā.

Latviešu valodā šobrīd tulkoti jau divi igauņu rakstnieka romāni – “Aptiekārs Melhiors un Olevistes baznīcas noslēpums” un tikko iznākušais “Aptiekārs Melhiors un Akas ielas rēgs”.

Indreks Hargla ir radījis aptiekāru Melhioru, zinātkāru, urķīgu, attapīgu zāļu tirgotāju, kurš īpaši svarīgos brīžos nāk talkā pilsētas algotajam tiesas fogtam Vencelam Dornam. Senajā Tallinā mājo mūki un komturi, zeltkaļi un melngalvji, bagāti tirgotāji un beztiesīgi ubagi, pilsētas rāte algo dažādus amatvīrus, jaunieši cerējas un plāno nākotni, šeit jaunu mājvietu atrod citur vajātie, klostera bibliotēka slēpj svarīgus dokumentus, bet kopumā dzīve Tallinā ir mierīga, lēna un patīkama. Tiesa, tikai līdz brīdim, kad vairāki cilvēki sastop Akas ielas rēgu. Katrs no trim nelaimīgajiem gan paspēj par spoku pastāstīt pāris kaimiņiem, torņa sargs Tobiass Grote pat vēršas pie dominikāņu brāļa Hinrika, bet neviens no viņiem nenodzīvo līdz nākamās dienas rītam... Kad mirušo skaitu papildina nezināms jauneklis ar spīdzināšanas pēdām uz visa ķermeņa, pie darba ķeras Melhiors.

Aptiekāram par varas makti gribas izzināt Akas ielas rēga noslēpumu, jo “šī ir iela, kurā es dzīvoju, kur katru dienu staigā mana sieva, kur spēlējas mani bērni”. Tā nu Melhiors sāk dzīt pēdas rēgam un šīs netveramās pēdas aizved aptiekāru pie tādiem atklājumiem, kas darītu godu ikvienam no slavenākajiem izmeklētājiem pasaules literatūras vēsturē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti