Latvijā viesosies Gonkūru prēmijas laureāts Hedi Kadūrs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Novembra beigās Latvijā viesosies Gonkūru prēmijas laureāts, rakstnieks Hedi Kadūrs, intervijā Latvijas Radio raidījumā “Kultūras Rondo” atklāj Jāņa Rozes apgāda vadītāja Renāte Punka.

Literārais vakars ar rakstnieku Hedi Kadūru notiks 26. novembrī plkst.18  Francijas institūta Viktora Igo zālē. Tikšanās norisināsies franču valodā ar grāmatas tulkotājas Intas Šmites tulkojumu latviešu valodā.

Rakstnieks ieradīsies Latvijā saistībā ar viņa grāmatas “Valtenberga” iznākšanu latviešu valodā.

Kadūrs saņēma Gonkūru prēmiju tieši par savu pirmo romānu “Valtenberga” (2005). "Valtenberga" ir romāns – mīkla, romāns – noskaņu mozaīka, romāns – politikas, spiegošanas, intrigu, mīlestības, neiespējamu draudzību un literāru izaicinājumu kokteilis…

Apjomīgajā romānā ir apvienots piedzīvojumu žanrs un filozofiskas pārdomas, un tas aizved lasītāju 20. gadsimta vēstures mutuļos. Neilgi pēc grāmatas iznākšanas tā izpelnījās lielu lasītāju un kritikas ievērību un saņēma Gonkūru 2005. gada “pirmā romāna” prēmiju. Autoritatīvais literārais žurnāls "Lire" atzina šo grāmatu par labāko franču romānu, kas iznācis 2005. gadā. Grāmata ir tulkota astoņās valodās.

Hedi Kadūrs (1944) prozaiķa karjeru sāka, jau pierādījis sevi dzejas, žurnālistikas, tulkošanas jomā un kā literatūras un dramaturģijas pasniedzējs.

Hedi Kadūrs ir pedagogs "New York University" augstskolā Francijā, viens no "Gallimard" izdevniecības žurnāla "Nouvelle Revue Française" autoriem un 20 gadus ir bijis šī prestižā izdevuma literatūras kritiķis. Viņš ir arī tulkotājs no vācu, angļu un arābu valodas.

"Kultūras Rondo" mazā lasītava

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti