Latvija piedalās Londonas grāmatu tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvija piedalās 43. Londonas grāmatu tirgū, kas ir Eiropā lielākā grāmatniecības, angļu valodā izdotās literatūras un poligrāfijas platforma.

Latvijas stendā izvietota izlase no „Latvijas Literatūras gada balvas 2013” laureātu un 2014. gada nominantu darbiem, grāmatu mākslas konkursa „Zelta ābeles” kolekcijas, bērnu literatūras kolekcijas, latviešu autoru jaunāko darbu paraugtulkojumi un Latvijas autoru darbu tulkojumi svešvalodās.

Londonas grāmatu tirgū piedalās arī apgādu „Jānis Roze”, „Zvaigzne ABC”, „Jumava”, „Pētergailis”, „Mansards”, kā arī tipogrāfijas „Preses nams Baltic” pārstāvji.

Latvijas stendā paviesojās Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Andris Teikmanis. Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kultūras ministriju, vēstniecību, grāmatizdevēju organizāciju un literatūras centru vadītāju tikšanās laikā ar Londonas grāmatu tirgus vadību tika apspriesta gatavošanās dalībai Baltijas viesu valstu statusā 2018. gadā.

Šā gada rudenī Lielbritānijā iznāks Zigmunda Skujiņa romāns „Miesas krāsas domino” („Arcadia”, tulkotāja Kaija Straumanis) un Kārļa Vērdiņa dzejas izlase („Arc Publications”, atdzejotāja Ieva Lešinska) angļu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti