Kultūras ziņas

Iepazīstot dejas mākslas noderīgumu

Kultūras ziņas

Kaislību drāma Breksita ēnā

Latvija piedalās Boloņas bērnu grāmatu tirgū

Latvija piedalās Boloņas Bērnu grāmatu tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Uz Boloņas Bērnu grāmatu tirgu devušies Latvijas bērnu grāmatu izdevniecību “Liels un mazs”, “Pētergailis”, “Kuš!” un “Uci Puci” pārstāvji. Latvijai Boloņā pirmo reizi ir lielākas platības nacionālais stends. Vēl šodien tirgus apmeklētāji aplūkos plašu 20 dažādu paaudžu latviešu grāmatu mākslinieku darbu izstādi, bet Latvijas stenda atklāšanā mākslinieks Reinis Pētersons radīs ilustrācijas uz stenda sienām.

Tieši Reiņa Pētersona mākslinieka rokrakstu un Ineses Zanderes literāro raksturu jau šobrīd iepazīst 76 pasaules valstīs. Viņi ir šī gada Starptautiskās bērnu un jauniešu grāmatu dienas, kas tiek atzīmēta 2. aprīlī, plakāta un lasītprieku rosinoša vēstījuma autori.

“Mēs pieteicāmies, ka šajā gadā, kad Latvija svin savu simtgadi, vēlamies būt Starptautiskās bērnu un jaunatnes grāmatu dienas, 2. aprīļa, plakāta un vēstījuma sponsorētāju valsts. Reini mēs izvēlējāmies tāpēc, ka mēs viņu neskaitāmas reizes esam nominējuši Andersena balvai un Astridas Lindgrēnas balvai,” stāsta Silvija Tretjakova, Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomes locekle.

Gan plakāts, gan vēstījums visā pasaulē – arī Āfrikā, Austrālijā, Jaunzēlandē un Amerikā – tiek izplatīts ne vien elektroniskā, bet arī fiziskā veidā.

Īpašs gods piedalīties bērnu grāmatu izdevēju salidojumā Itālijā šogad ir izdevniecībai “Liels un mazs”. Tā nominēta Boloņas Bērnu grāmatu tirgus balvai “Gada labākais bērnu grāmatu izdevējs Eiropā”. Balvai izdevniecību pieteikusi Latvijas Grāmatizdevēju asociācija, un vēlāk atklājies, ka nominācijai latviešus virzījuši arī nozares kolēģi Holandē. Vai “Liels un mazs” kļūs par Eiropas labāko grāmatu izdevēju, taps zināms šovakar.

Izdevniecības vadītāja Alīse Nīgale secina: “Bija vajadzīgi septiņi gadi, lai pamazām sasniegtu rezultātu. Pagājušajā gadā sāka parādīties pirmie rezultāti šim daudzu gadu gaitā ieguldītajam darbam. Pērn tika pārdotas 14 grāmatu tulkojuma tiesības. Šogad pirmo reizi ir tā, ka man jau pirms tirgus ir panākta vienošanās par Laura Gundara grāmatas “Sveiks,  Vali!” izdošanu vācu valodā.”

Cīņā par Eiropas reģiona labākā izdevēja titulu “Liels un mazs” ir četri konkurenti – Beļģijas, Polijas, Vācijas un Krievijas grāmatizdevēji.

Starptautiskais Boloņas Bērnu grāmatu tirgus Itālijā šogad notiek jau 55. reizi. 20 000 kvadrātmetru plašajā tirgus paviljonu teritorijā pulcējas bērnu grāmatu izdevēji no 77 pasaules valstīm. Ik gadu izstādi apmeklē turpat 30 000 grāmatizdevēju, kuru mērķis ir pirkt vai pārdot izdošanas tiesības.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti