Rīta Panorāma

Somija būvēs žogu uz robežas ar Krieviju

Rīta Panorāma

Demokrātija sākas ģimenē. Bērni dodas vēlēt

Sācies starptautiskais Frankfurtes grāmatu gadatirgus

Latvija ar pasākumu programmu un ilustrāciju izstādi piedalās Frankfurtes grāmatu tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Laikā no 19. līdz 23. oktobrim platforma "Latvian Literature" sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) organizē Latvijas valsts dalību Frankfurtes grāmatu tirgū (Frankfurter Buchmesse). Tirgus laikā Frankfurtē notiks četri ar Latvijas literatūru saistīti pasākumi un arī – kāda īpaša pārsteiguma ballīte, informēja "Latvian Literature" pārstāvji.

Šogad Latvijas stends Frankfurtē būs lielāks nekā pagājušajā gadā, un tas joprojām būs ieturēts Latvijas literatūras eksporta kampaņas "#iamintrovert" noskaņās. "Stenda dizains līdzīgi kā šī gada Londonas un pagājušā gada Frankfurtes grāmatu tirgū atgādina introverto rakstnieku pāra I. un I. dzīvokli, kurā visu viņu iedzīvi, sākot ar grāmatu plauktiem un beidzot ar suni, zīmējis mākslinieks Reinis Pētersons," norādīja "Latvian Literature" pārstāvji. "20. oktobrī pulksten 17.00 šajā dzīvoklī notiks par godu introvertajam rakstniekam I. organizēta pārsteiguma ballīte, uz kuru viņš pats visdrīzāk gan neieradīšoties."

Latvijai Frankfurtē gaidāma arī plaša kultūras programma, kas saistāma ar gatavošanos Frankfurtes grāmatu tirgus goda viesu valsts statusam pēc vairākiem gadiem.

"Frankfurtes tirgus vadība – tirgus direktors Jirgens Boss (Jürgen Boos) un viesu valsts programmas vadītāja Simona Būlere (Simone Bühler) – jau jūnijā viesojās Latvijā, lai iepazītos ar potenciālo kultūras piedāvājumu, Latvijai kļūstot par Frankfurtes grāmatu tirgus goda viesu valsti. Ar viņiem paredzēta tikšanās arī grāmatu tirgus laikā, lai turpinātu sarunas un vēlreiz apliecinātu Latvijas gatavību un vēlmi būt viesu valsts statusā Frankfurtes grāmatu tirgū," pastāstīja platformas "Latvian Literature" vadītāja Inga Bodnarjuka-Mrazauskas.

Latvijas stends Frankfurtes grāmatu tirgū 2022. gadā
Latvijas stends Frankfurtes grāmatu tirgū 2022. gadā

Frankfurtē tirgus laikā norisināsies vairāki tirgus apmeklētājiem un arī plašākai publikai pieejami pasākumi. 19. oktobrī pulksten 10.30 rakstniece un ilustratore Anete Melece piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgus bērnu grāmatu konferencē "Kā radīt citādas grāmatas?". Meleces grāmata "Kiosks" pēdējo gadu laikā tulkota vairāk nekā 20 pasaules valodās, kā arī uzvesta teātrī un operā. Visu tirgus laiku – no 19. līdz 23. oktobrim – 4. halles 4. stendā nr. D59 būs apskatāma Latvijas ilustratoru un autoru izstāde "Zirgs" ("The Horse").

19. oktobra vakarā Frankfurtes restorānā "Walden" pulksten 19.00 notiks "Vēlais šovs ar Latvijas rakstniekiem", kur uzstāsies četri Latvijas autori – Jānis Joņevs, Krišjānis Zeļģis, Andris Kuprišs, Arvis Viguls –, kuru grāmatas ir iznākušas Vācijā. Komiksu žurnāla "kuš" pārstāve, ilustratore Zane Zlemeša piedalīsies komiksu un zīnu festivālā "Cozi", kas norisināsies Frankfurtē laikā no 21. līdz 23. oktobrim.

Latviju Frankfurtes grāmatu tirgū šogad pārstāvēs "Jāņa Rozes apgāds", "Pētergailis", "Liels un mazs", "Madris", "Aminori", "Baltais valis", "Jāņa sēta" un Latvijas Grāmatizdevēju asociācija. Šogad Latvijas stends būs 72 kvadrātmetrus (m2) liels, kas ir par 24 m2 vairāk nekā pagājušajā gadā. 32 m2 tirgus platības atvēlēts izstādei "The Horse", kas būs izvietota atsevišķā stendā. Latvijas dalību ar nacionālo stendu (4. halle, stends nr. B2) Frankfurtes grāmatu tirgū organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar platformu "Latvian Literature".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti