Latviešu valodā iznākusi Juvāla Noasa Harari grāmata «Homo Deus: Cilvēces īsā nākotne»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Zoldnera izdevniecība" laidusi klajā izraēliešu vēsturnieka un domātāja Juvāla Noasa Harari grāmatu "Homo Deus: Cilvēces īsā nākotne". Grāmata pēta, kas var notikt ar pasauli, kad vecie mīti tiek apvienoti ar jaunākajām tehnoloģijām, piemēram, mākslīgo intelektu un gēnu inženieriju, informēja izdevēji.

“Cilvēki iekaroja pasauli, pateicoties viņu unikālajai spējai ticēt kolektīviem mītiem par dieviem, naudu, vienlīdzību un brīvību” – aprakstīts Harari grāmatā "Sapiensi". Savukārt grāmatā "Homo Deus" Harari raugās nākotnē un pēta, kā pasaule varētu mainīties, ja galveno evolūcijas spēku – dabisko atlasi – aizstās intelekts.

“Kas notiks ar demokrātiju, kad “Google” un “Facebook” pārzinās mūsu simpātijas un politiskās izvēles labāk nekā mēs paši? Kas notiks ar labklājības valsti, kad datori izstums cilvēkus no darba tirgus un izveidos jaunu masveidīgu “nevajadzīgo klasi”? Kā islāma fundamentālisti varētu rīkoties ar gēnu inženieriju? Vai Silīcija ieleja sāks ražot jaunas reliģijas, ne tikai jaunas tehnoloģijas? Kādus projektus mums kā pašdarinātiem planētas Zemes dieviem vajadzētu uzņemties un kā mēs aizsargāsim šo trauslo planētu un cilvēci no mūsu pašu postošā spēka?” vaicā autors.

Grāmatu no angļu valodas tulkojis Imants Vilks, latviešu izdevuma zinātniskais redaktors ir vēstures zinātņu doktors, Latvijas Universitātes asociētais profesors Andris Šnē, redaktori – Gunita Skroderēna un Valdis Zoldners.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti