Panorāma

Jaunās māsas cer uz lielāku algu

Panorāma

Veidos Bērnu lietu sadarbības padomi

ES Literatūras balva Osvaldam Zebrim

Latviešu rakstnieks Zebris saņem Eiropas Savienības Literatūras balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jaunais latviešu rakstnieks Osvalds Zebris šonedēļ saņēma Eiropas Savienības (ES) Literatūras balvu par savu vēsturisko romānu “Gaiļu kalna ēnā”, kas veltīts 1905.gada revolūcijas notikumiem. Šis romāns ir daļa no latviešu 20.gadsimta vēstures romānu sērijas, ko iniciēja Gundega Repše, gaidot Latvijas simtgadi. 

Zebris ES Literatūras balvu saņem par savu trešo grāmatu. Pati balva (un 5000 eiro) tiek piešķirta jau devīto reizi, un Zebris ir trešais latviešu rakstnieks, kas to saņem.

Saruna ar Zebri notiek jaunajā Eiropas vēstures mājā, jo viņa godalgotais darbs par 1905.gada revolūciju ir daļa no vēsturisko romānu sērijas “Mēs. Latvija, 20.gadsimts”, kas arī ir sava veida muzejs, bet grāmatu vākos.

Zebri vairs nemulsina, ka viņu sauc par rakstnieku. Autoru iepriecina, ka balva pievērsusi lielu uzmanību vēstures romānu sērijai. Tas paver iespēju grāmatu tirgos un sarunās ar izdevējiem pastāstīt par citām latviešu grāmatām. 

"Mūsu literatūrai ir kritiski svarīgi tapt tulkotai un izdotai ārzemēs," stāstīja Zebris. "Mūs neviens Eiropā negaida un arī Amerikā ne. Savas literatūras lielajām nācijām ir gana."

Zebris uzsver, ka latviešu literatūras popularizēšanā ES Literatūras balva ir kritiski svarīga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti