Kultūras ziņas

Ar šaha spēli atklāj pavasara mūzikas festivālu

Kultūras ziņas

Latvijas jaunās mūzikas "Laimes hormoni"

Latviešu "fantasy" autors - bibliotekārs

Latviešu «fantasy» autoram - bibliotekāram otrā grāmata

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

21.martā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika tikšanās ar intriģējošu literātu, tikko izdotās fantasy grāmatas „Rakstu vācēja ceļš” autoru Jāni Valku.

Nu jau divu grāmatu autors Jānis Valks ir strādājis par galdnieku, pasākumu rīkotāju, darbojies zirgaudzētavā un televīzijā. Šobrīd ir īstenojies Jāņa sapnis – viņš strādā par bibliotekāru Ventspils bibliotēkā.

Tā es varu būt tuvāk literatūrai un jau ar to klātbūšanu vien varu gūt iedvesmu,” saka rakstnieks. „Arī vieglāk dibināt kontaktus ar citiem rakstniekiem.”

Jaunā grāmata „Rakstu vācēja ceļš” arī vēsta par bibliotēku, tikai astoņus tūkstošus gadu tālā nākotnē. Fantastika ir autora iecienītais žanrs, par ko liecina arī viņa pirmā grāmata „Verķu māte”.

Žanrs nav no vieglajiem, taču autors atklāj dažus amata noslēpumus.

„Viena no tām lietām, kas man palīdz, ir pīpēt „tepiķa pīpi”. Patiesībā tā ir tabaka, bet tā to sauc mani draugi, sakot, ka tādas idejas rodas, uzpīpējot tepiķi,” skaidro Valks.

Autors stāsta, ka nu jau vairākus gadus cenšas pabeigt romānu par Rīgu 2046.gadā. Cerams, ka tas tikšot izdarīts līdz 2023.gadam. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti