Latviešu dzejnieki piedalās Eiropas Dzejas festivālā Apvienotajā karalistē un Īrijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šonedēļ pieci latviešu dzejnieki piedalās Eiropas Dzejas festivālā Apvienotajā Karalistē un Īrijā, kur Londonā, Norvičā, Mančestrā un Ņūbridžā izskanēs latviešu dzeja, informēja platforma “Latvian Literature”.
 
Dzejnieki Inga Gaile, Krišjānis Zeļģis, Inga Pizāne, Artis Ostups un Madara Gruntmane laikā no 11. līdz 15. aprīlim piedalās Eiropas Dzejas festivālā (European Poetry Festival), kas vienkopus aicina 70 avangardiskus Eiropas dzejniekus.

11. aprīlī plkst. 19.30 Inga Gaile, Krišjānis Zeļģis, Inga Pizāne un Artis Ostups piedalīsies lasījumā “Latvija Londonā” (Latvia in London), kas notiks sadarbībā ar vēl četriem britu dzejniekiem, lasot dzeju starpnacionālos pāros. 

12. aprīlī plkst. 19.30 Inga Pizāne un Krišjānis Zeļģis piedalīsies lasījumā Norvičā, 13. aprīlī plkst. 19.30 abi dzejnieki uzstāsies Mančestrā, bet 15. aprīlī plkst. 19.30 Ņūbridžā, Īrijā, uzstāsies Latvijas dzejniece Madara Gruntmane.

Kopš 2017. gada platforma “Latvian Literature” organizējusi vairākās atdzejošanas darbnīcas, kurās piedalījušies dzejnieki no Latvijas un Apvienotās Karalistes, veidojot ilgtermiņa sadarbību un nodrošinot kvalitatīvus latviešu autoru atdzejojumus angļu valodā, kas vainagojies ar iespēju piedalīties dažādos starptautiskos dzejas festivālos Apvienotajā Karalistē un citur Eiropā.

Eiropas Dzejas festivāls norit laikā no 4. līdz 15. aprīlim, kur festivāla ietvaros notiks 9 pasākumi.

Plašāka informācija par festivālu pieejama internetā
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti