Lasīšanas dienas zibakcija atgādinās par lasītprasmes saistību ar dzīves kvalitāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Atgādinot par lasītprieku un tā saistību ar cilvēka dzīves kvalitāti, jau otro reizi norisināsies Lasīšanas dienas zibakcija. Tā pie iemīļotākajām grāmatām pulcēs lielus un mazus lasītājus visā Latvijā.

Ikviens ir aicināts izvēlēties mīļāko grāmatu, izvēlēties piemērotāko vietu, uzaicināt lasāmbiedrus un dalīties lasītpriekā ceturtdien, 29.maijā no plkst. 12 līdz 12.15, no jebkuras vietas Latvijā vienuviet lasot katrs savu līdzpaņemto grāmatu cietos vākos vai e-grāmatu lasītājos. Lasīšanas dienas zibakcija Rīgā norisināsies Esplanādes laukumā plkst. 12.

"Lasītprasme ir viens no priekšnoteikumiem cilvēka apmierinātībai ar savu dzīvi, jo tā nepieciešama visās dzīves jomās. Pērn, īstenojot pirmo Vislatvijas Lasīšanas dienas zibakciju, bijām pārsteigti par lielo atsaucību, jo iedzīvotāji lasīja vairāk nekā 100 vietās, tai skaitā bērnudārzos, senioru klubiņos, skolās, bibliotēkās, darba vietās, autobusa pieturās, uz palodzēm mājās un citur, apliecinot, ka lasītprieks ir iedvesmojis daudzus, neatkarīgi no vecuma un atrašanās vietas," stāsta Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes dekāna palīdze, pasniedzēja Gunta Kraģe.

Arī šogad zibakcijā aicināti piedalīties bērni, jaunieši, ģimenes, uzņēmumu darbinieki, bibliotēku kolektīvi un citi lasītpratēji, veltot 15 minūtes savai mīļākajai grāmatai, vienlaikus lasot to kopīgi ar pārējiem Lasīšanas dienas dalībniekiem. Lasīšanas diena veidojas kā laba tradīcija, kurā iesaistās dalībnieki no visas Latvijas.

Lasīšanas dienu aizsāks Latvijas Universitātes mācību prorektora Andra Kangro uzruna videotiešraidē, ko varēs vērot vietnē Latvijas Universitātes mājas lapā. Starts Lasišanas dienas 15 minūtēm visā Latvijā tiks dots plkst. 12.

Plašāka informācija par Lasīšanas dienas zibakciju pieejama šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti