Kultūrkapitāla fonds lems par sadarbības pārtraukšanu ar Literatūras centru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) pabeidzis revīziju biedrībā „Latvijas Literatūras centrs” (LLC). Tā kā VKKF revīzijas gaitā nebija iespējams iegūt informāciju, kur izlietota VKKF ieskaitītā finansējuma daļa, par kuru netika iesniegtas atskaites, VKKF padome, pamatojoties uz revīzijas atzinumu, 22.oktobra sēdē lems par sadarbības pārtraukšanu ar LLC un likumdošanā noteiktajā kārtībā rīkosies, lai atgūtu LLC piešķirto un izmaksāto finansējumu, par kuru nav saņemtas atskaites, lsm.lv pavēstīja VKKF pārstāve Jana Vērdiņa.

Revīzijas mērķis bija pārbaudīt piešķirtā finansējuma izlietojuma atbilstību projektu finansēšanas līgumos minētajiem nosacījumiem, kā arī LLC spēju finansiāli nodrošināt sekmīgu projektu realizāciju. Revīzijas rezultātā tika pārbaudīta dokumentācija VKKF finansētajiem projektiem:

Ņemot vērā, ka minēto projektu realizācijai VKKF piešķirtie līdzekļi nav tikuši pilnībā iztērēti, LLC tika lūgts līdz 7.oktobrim atvērt katram projektam atsevišķu norēķinu kontu Valsts kasē, pārceļot uz atsevišķiem kontiem katra projekta starpatskaitēs fiksēto neizlietoto finansējumu, kā arī līdz 2015. gada 9.oktobrim VKKF iesniegt pārcelšanas darījumu konta izrakstus.

5. oktobrī VKKF tika iesniegtas pieprasītās starpatskaites un 8. oktobrī – Valsts kases apstiprināti LLC kontu izraksti uz 5. oktobri, kas ļāva konstatēt, ka iztrūkums tajos sastāda  73 671,16 eiro. Tāpat konstatēts, ka LLC līdz revīzijas ziņojuma noslēgšanas brīdim nav iesniedzis VKKF dokumentus, lai rastos pārliecība par LLC spēju realizēt VKKF finansētos projektus paredzētajā apjomā, termiņā un kvalitātē, neskatoties uz to, ka atsevišķiem projektiem realizācijas gala termiņš vēl nav pienācis.

Revīzijas gaitā izlases kārtībā tika pārbaudīta LLC kontos veikto maksājumu un to attaisnojuma dokumentu atbilstība projektu līguma tāmēm un iesniegtajām starpatskaitēm. Pārbaudot dokumentāciju, secināts, ka LLC pārkāpis VKKF projektu finansēšanas līgumu punktu, kas nosaka, ka  finansējuma saņēmējs apņemas izlietot piešķirto finansējumu tikai projekta īstenošanai un nedrīkst to izlietot citiem mērķiem un pasākumiem, kā arī projekta realizētājs pārkāpis VKKF projektu finansēšanas līgumu punkta nosacījumus, ka visas izmaksas veicamas no bankas  konta, kurā VKKF ieskaitījis piešķirto finansējumu, kā arī šā paša punkta nosacījumu, kas paredz, ka finansējuma saņēmējs apņemas nodrošināt, ka darījumus apliecinošie dokumenti ir patiesi, salīdzināmi un sniedz skaidru un patiesu priekšstatu par darījuma priekšmetu, apjomu, vietu un laiku.

Kā iepriekš jau vēstīts, pēc Kultūras ministrijas valsts budžeta līdzekļu izlietojuma pārbaudes LLC  konstatēto pārkāpumu un trūkumu dēļ tika izbeigts līdzdarbības līgums, kā arī pieprasīta iepriekš piešķirtā finansējuma atmaksa 8813 eiro apmērā.

LLC vadītājs Jānis Oga iepriekš Latvijas Televīzijai pavēstīja, ka ir iesniedzis atlūgumu un cer, ka tas tiks pieņemts LLC biedru sapulcē 14.oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti