Kultūras Rondo: Šī diena ar Imantu Ziedoni būtu citāda

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

3. maijs. Imanta Ziedoņa 80. dzimšanas diena. Un, ja viņš pirms pāris mēnešiem nebūtu mums pamājis jau no citām virsotnēm, tad šī diena droši vien būtu citāda.

Tagad mēs joprojām gribam runāt ar un par Ziedoni tagadnē. Un Ziedoņa gados mums sakrājies daudz sarunu. Ziedonis un "Kurzemīte" un "Leišmalīte". Ziedonis un Visums un Ķiršu dārzs Tukumā. Ziedonis un "Viegli" un "Nenoteiktā bija". Dzejnieks un Mūžība. „Kultūras Rondo” šodien par Ziedoņa laiku.

Šo gadu mēs sākām ar sarunu par mazām vietām, smalkām enerģijām un lielo domas atvēzienu, kāds ir Imantam Ziedonim un Rimantam Ziedonim "Leišmalītē". Šim stāstam savas emocijas pievienoja Andris Buiķis vissaulainākajā marta dienā, 6. martā, kad atvadījāmies no dzejnieka, bet viņš atcerējās garās zinātnieka un dzejnieka sarunas.

Arī šogad Tukuma Malkalnā turpinās Ziedoņa ideja par Ķiršu dārzu. Bet sākums bija 2010. gada maijā, kad Ķiršu dārzu stādīja "Mazā kavalērija", fonds "Viegli", tukumnieki un Dižkoku atbrīvotāju grupa. Un „Kultūras Rondo” arī bija tur klāt.

Un vēl pirms tā Ķiršu dārza bija kāda īpaša pirmizrāde Jaunajā Rīgas teātrī - "Ziedonis un Visums". Un nākamajā rītā pēc pirmizrādes mūsu studijā bija galvenais izrādes Ziedonis Kaspars Znotiņš, tāds domīgs vēl pēc izrādes - 2010. gada 15. aprīlī.

Bet citā reizē mēs Latvijas Radio studijā saaicinājām meitenes, kas pieraksta Ziedoni, un ne tikai. Pie mums bija Ance Karnupa, Andra Konste, Elīna Lauva un Binnija Ārberga. 2010. gada aprīlī "Kultūras Rondo" programmas vadītāja Ingvilda Strautmane arī bija ciemos pie Ziedoņa, kopā ar Anci.

Pavisam īpašs Latvijas Radio ir ieraksts pirms desmit gadiem, kad Imants Ziedonis bija gatavs jēdzienu spēlēm par laiku un ceļu, par bērniem un draugiem, par tauriņiem un mūžību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti