Kultūras Rondo: Leipcigas literatūras prēmijas žūrija parūpējas par sensāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Leipcigas literatūras prēmijas žūrija 12. martā parūpējās par sensāciju, kā žūrijas pārstāvji paši saka, jo pirmo reizi literatūras balvu Leipcigā saņēmis dzejnieks, izkonkurējot romānu autorus," telefonintervijā Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo" stāsta Leipcigas grāmatu gadatirgus aculieciniece Ingvilda Strautmane.

Komentējot balvas piešķiršanu dzejniekam Janam Vāgneram, Ingvilda Strautmane izsaka minējumu, ka šāds piešķīrums signalizē par dzejas lasīšanas renesansi.

Balvu par grāmatu „Regentonnenvariationen” saņēma Jans Vāgners (1971). Tulkojumu kategorijā pie balvas tika Mirjama Preslere (1940) par Amosa Oza romāna "Jūdas" tulkojumu, bet esejistikā Filips Thers (1967) par „Die neue Ordnung auf dem alten Kontinent“.

Jau vēstīts, ka Starptautiskais Leipcigas grāmatu tirgus notiek no 12.līdz 15. martam, paralēli tam notiek arī lasīšanas festivāls „Leipciga lasa” visdažādākajās pilsētas vietās.

Leipcigā ir arī Latvijas nacionālais stends, kura centrālais notikums - Valentīnas Freimanes grāmatas „Ardievu, Atlantīda!” (Wallstein Verlag) iznākšana vācu valodā. Grāmatai un tās autorei veltīts pasākums notiks 14. martā Leipcigas grāmatu namā.

Pilna intervija:

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti