Kristīne Želve piedalīsies starptautiskā literatūras festivālā Tallinā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latviešu kinorežisore un rakstniece Kristīne Želve  piedalīsies Tallinas starptautiskajā literatūras festivālā  “HeadRead 2014”, kas norisināsies no 25.maija līdz 1.jūnijam. Igaunijas literatūras sērijā “Loomingu Raamatukogu” nupat tapis rakstnieces grāmatas “Meitene, kas nogrieza man matus” tulkojums igauņu valodā. 

“HeadRead” ir starptautisks literatūras festivāls, kas ik gadu maija nogalē pulcē kopā rakstniekus no Igaunijas un citām valstīm, lai popularizētu rakstītā vārda nozīmi. Festivāla laikā gan rakstniekiem, gan lasītājiem tiek piedāvāti dažāda veida literārie notikumi – diskusijas, prozas un dzejas lasījumi, sarunas ar autoriem, literārās sacensības, filmu demonstrācijas, grāmatu prezentācijas un citi saistoši pasākumi.

Literatūras festivāla “HeadRead 2014” viesu godā šogad būs Nigērijas rakstnieks Bens Okrijs, britu rakstnieks un vēsturnieks  Entonijs Bīvors,  īru rakstnieks un dramaturgs, Liebritānijas Bukera prēmijas laureāts  Džons Benvils, ASV rakstniece un žurnāliste Laionela Šrīvere, Islandes rakstnieks un dzejnieks Sjonss, Dānijas rakstnieks Jakobs Vedelsbijs, britu rakstnieki Pīters Džeimss un Viljams Boids, britu rakstniece un vēsturniece Ketrina Merideila, lietuviešu rakstniece Undīne Radzevičiūte, krievu rakstnieks Eduards Uspenskis un citi.

Igaunijas literatūras sērija “Loomingu Raamatukogu” kuru izdod izdevniecība “Kultuurileht”, pastāv jau no 1957. gada, tajā galvenokārt tiek publicēti ārzemju literatūras tulkojumi, eseju krājumi utt. Kristīnes Želves grāmatu igauņu valodā tulkojis Hanness Korjuss.

Grāmata “Meitene, kas nogrieza man matus” ir iekļauta 2014. gada jūlijā notiekošā igauņu rakstnieku 15. semināra programmā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti