Kultūras ziņas

Izstāžu zāle "Arsenāls" pārmaiņu gaidās

Kultūras ziņas

Paziņo Lielās mūzikas balvas pretendentus

"Krieva āda" – Daces Rukšānes jaunais romāns

«Krieva āda» – iznāks Daces Rukšānes jaunais romāns

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Drīzumā iznāks jaunākais rakstnieces Daces Rukšānes romāns, un tas stāsta par latviešu un krievu attiecībām pagājušā gadsimta 50. un 60. gadu Liepājā. Romāna priekšplānā ir mātes un meitas stāsts, sabiedrības nosodīta mīlestība, bet bagātīgās sadzīves detaļas ļauj iztēlē pārcelties vairāk nekā 60 gadu senā vēsturē.

Autore Dace Rukšāne atklāj, ka vēlējusies stāstīt par savas mammas un vecmammas paaudzes sievietēm, šajā romānā koncentrējoties tieši uz latviešu un krievu attiecībām pēckara laikā.

“Romāna varoņiem ir jātiek galā, pirmkārt, ar okupācijas sekām, otrkārt, ar to.. to, ka sanāk iemīlēties nepareizajos cilvēkos, un kāda ir dzīve, iemīloties nepareizajos cilvēkos,” stāsta rakstniece.

Romāns tapis sešu septiņu gadu laikā – stāsta Rukšāne. Veidojot stāstu, autore esot veikusi daudz interviju ar cilvēkiem – pārsvarā liepājniekiem, “lai tur būtu arī tas kolorīts vietējais.”

Viņa uzsver: “Nu jā, tas bija tāds diezgan laikietilpīgs darbs tik plānai grāmatiņai, kas ir ieguldīts, lai sagatavotu to visu. Es tur par katru faktu varu atļaut pirkstu nocirst, ja man kāds teiks, ka nebūs labi!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti