Kultūras ziņas

Gleznotājas Annas Baklānes "Laimes sajūta"

Kultūras ziņas

Operas "Pelnrušķīte" pirmizrāde Latvijas Nacionālajā operā

"Cilvēktīkls" – lugas par mūsdienu cilvēkiem

Krājumā «Cilvēktīkls» apkopotas divpadsmit jaunas lugas par mūsdienu cilvēkiem 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pirms gada pie lasītājiem nonāca latviešu oriģināldramaturģijas krājums "Cilvēkzvērs". Tajā tika apkopoti vēl neiestudēti un nepublicēti latviešu autoru darbi. Saglabājot šo uzstādījumu, šobrīd klajā nāk jau otrais lugu krājums. Tajā publicēti divpadsmit dramaturgu darbi ar vienojošu nosaukumu "Cilvēktīkls".

Tipogrāfijā "Dardedze Hologrāfija" rit pēdējie darbi pirms viencēlienu lugu krājuma "Cilvēktīkls" nonākšanas grāmatnīcās un bibliotēkās. Tajā būs lasāmi latviešu autoru svaigākie darbi, kas vēl nav iestudēti un pirmo reizi pie publikas nonāk tieši šajā grāmatā.

Dramaturģe Lelde Stumbre skaidro, ka lugas runā par mūsdienu cilvēka dzīvi un vietu mūsdienu pasaulē – kāpēc viņš atrodas šeit, ko sagaida no dzīves? 

Pavisam krājumam tika pieteiktas aptuveni 50 oriģināllugas. No tām grāmatas izdevējs, biedrība "Dramaturgu asociācija", atlasīja divpadsmit. Tostarp arī Ineses Tālmanes viencēlienu "Draugi". Tālmane savā lugā runā par to, ka vīrietis un sieviete var būt draugi, kā arī akcentēt bailes, pārkāpt robežas, jo baidāmies kaut ko zaudēt.

Šis ir jau otrais biedrības "Dramaturgu asociācija" izdotais lugu krājums. Pirmais ar nosaukumu "Cilvēkzvērs" iznāca pērn. Kā atklāj biedrība, pavisam drīz tiks izsludināts konkurss jau trešajam krājumam. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti