Konkursā «Nacionālais bestsellers» prēmē trīs romānu autorus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

„Apgāda Zvaigzne ABC” rīkotajā konkursā “Nacionālais bestsellers” prēmēti trīs romānu autori - Arno Jundze, Ilze Eņģele un Ieva Melgalve, lsm.lv pavēstīja konkursa rīkotāji.

"Nacionālais bestsellers" bija pirmais šāda veida konkurss, ko rīkoja „Apgāds Zvaigzne ABC”. Konkursā tika iesniegti 30 pilna apjoma romānu manuskripti; romānu autori bija izmantojuši sniegto žanriskās daudzveidības iespēju, radot detektīvromānus, dzimtas romānus, fantāzijas un fantastikas romānus, dāmu romānus, trillerus un citu žanru darbus.

Laikā no 2015. gada janvāra līdz maijam ar konkursa darbiem strādāja žūrija piecu cilvēku sastāvā. Lasot iesniegtos darbus, tika vērtēti tādi kritēriji kā sižeta oriģinalitāte, mākslinieciskums, kompozicionālais veselums, kā arī spēja aizraut lasītāju un uzturēt intrigu līdz beigām.

Žūrijas darba noslēgumā tika pieņemts lēmums par trīs romānu prēmēšanu un izdošanu.

Žūrija lēma galveno konkursa balvu nepiešķirt, bet piešķirt divas vienāda apjoma godalgas (2000 eiro apmērā) diviem darbiem, kas izpelnījās līdzvērtīgu žūrijas atbalstu: Arno Jundzes romānam “Basketbolists un Bumbiņa” un Ilzes Eņģeles romānam “Skumjā vijole Gunta Nijole”. Žūrija lēma piešķirt arī speciālbalvu 1000 eiro apmērā Ievai Melgalvei par romānu “Mēness teātris.”

Romānu nosaukumi ir darba varianti un izdošanas procesu gaitā tiks mainīti.

Interesi ir izraisījuši arī vairāki citi iesniegtie manuskripti, tāpēc to autoriem tiks piedāvāta sadarbība ar apgādu darba eventuālai publicēšanai. Ar šiem autoriem apgāda darbinieki sazināsies individuāli.

Konkursa “Nacionālais bestsellers” otrajā kārtā darbus iespējams iesniegt līdz šī gada 15. jūnijam, un otrās kārtas vērtēšana norisināsies līdz oktobrim, informē konkursa koordinatore, literatūrzinātniece Bārbala Simsone.

Konkursa mērķis bija veicināt tādu romānu tapšanu, kuri uzrunātu plašu lasītāju loku, kā arī veicināt latviešu literatūras apriti, atrast tai arvien jaunu potenciālo lasītāju loku, stiprināt latviešu literatūras prestižu lasītāju vidū un sniegt iespēju publicēties gan profesionāliem autoriem, gan jauniem talantiem. Konkursā bija iespējams iesniegt dažādos žanros – detektīvromāna, dēku romāna, dzimtas romāna, fantastikas romāna u.c. – rakstītus darbus;  darbu iesniegšana un vērtēšana noritēja anonīmi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti