Labrīt

"Volkswagen" skandālā daļēji saredz arī politikas veidotāju atbildību

Labrīt

Bosnijas virzību uz ES kavē politiskā un etniskā sašķeltība

Knutam Skujeniekam 80. Par viņa lomu savā dzīvē stāsta komponists Imants Kalniņš

Knutam Skujeniekam - 80: Imanta Kalniņa pieskārieni Skujenieka dzejai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

5.septembrī 80.gadskārta aprit mūsu izcilajam dzejniekam un atdzejotājam Knutam Skujeniekam. Komponists Imants Kalniņš, novēlot Skujeniekam daudz laimes dzimšanas dienā, norāda, ka viņam gan reti ir bijusi saskarsme ar dzejnieku, tāpēc abu attiecības komponists raksturo ar vārdu "pieskārieni".

"Ja es mēģinātu izstāstīt, kas ir Knuts, tad es teiktu apmēram tā: Knuts ir enerģijas pilns, smaidošs skeptiķis," saka Imants Kalniņš. "Tādas pasaules skumjas, kuras cilvēkiem parādās ar smaidu sejā. Un demonstrē ārkārtīgi lielu enerģiju un ārkārtīgi lielu dzīvotgribu. Varētu teikt divos vārdos - tā ir tāda smaidoša enerģijas pilna skepse. Tādu es redzu Knutu."

Runājot par Knuta Skujenieka dzeju, Imants Kalniņš atzīst, ka apbrīno pilnību un valodas saturu, prāta un jūtu dziļuma simbiozi, kā arī ļoti izteikto krāsainību valodā.

Jau vēstīts, ka Salaspils kultūras namā "Rīgava" 5.septembrī plkst. 18 notiks latviešu dzejnieka Knuta Skujenieka 80 gadu jubilejas svinības. Sarīkojumā Skujenieka dzeju latviešu un angļu valodā lasīs pats autors un filoloģe Bitīte Vinklere. Turklāt svinību dalībniekiem dejos Škutāna deju skolas dejotāji, bet dziesmas ar Skujenieka vārdiem atskaņos Inta Pauļuka, Ilze Grunte, Una Sedola un Salaspils kopkori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti