Knutam Skujeniekam - 80: Goran Gora un liktenīgā tikšanās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

5.septembrī 80.gadskārta aprit mūsu izcilajam dzejniekam un atdzejotājam Knutam Skujeniekam. Jānis Holšteins-Upmanis jeb Goran Gora atklāj, ka Knuts Skujenieks viņa dzīvē ieskrējis gluži nemanot un šī tikšanās bijusi liktenīga.

Jau vēstīts, ka 2014.gadā dziesminieks Goran Gora pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezās Latvijas mūzikas dzīvē ar savu pirmo albumu latviešu valodā "Mosties". Albums tapa sadarbībā ar mūziķa domubiedriem un leģendāro dzejnieku Knutu Skujenieku, kurš ir visu albuma dziesmu vārdu autors.

Goran Gora stāsta, ka kādu kolēģu grupas mēģinājuma telpās atradis mazu Knuta Skujenieka dzejas grāmatiņu.

"Tas bija laiks, kad es ļoti nopietni iecerēju albumu latviešu valodā un meklēju dzejas, uz kurām atbalstīties. Meklēju jaunos latviešu dzejniekus un dažādas seno laiku dzejas izlases, un pēkšņi ieraudzīju Knuta grāmatiņu," stāsta mūziķis. "Ar laiku es iekļuvu Knuta dzejas varā un meklēju aizvien vairāk dzejoļus, kas varētu atbilst manam tā brīža noskaņojumam. Rezultātā tapa albums "Mosties" ar 12 dziesmām."

Tomēr, kā stāsta mūziķis, pēc tam viņš vairs nevarējis atrast savam emocionālajam stāvoklim atbilstošu dzeju un uzsver, ka tieši Knuta jaunībā rakstītā dzeja atbildusi viņam.

"Nav tā, ka 80.gadus vecs kungs uzrakstījis dzejoļus 30. gadus vecam dziesminiekam. Šī ir tāda ar izteiktu laika atstarpi divu trīsdesmitgadnieku saruna caur mūziku un dzeju," skaidro Goran Gora, atzīstot, ka dzejnieks arī viņa šī brīža  muzikālo darbību padarījis ietilpīgāku un daudz dziļāku nekā mūsdienās piedāvā radio formāts.

Pēc Goran Gora domām, Knuts aizvien nav pazaudējis jaunieti sevī.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti