Tiešraides

Latvijas Republikas valstiskā statusa atjaunošanas 30. gadadienai veltītais dievkalpojums

Tiešraides

Pirmais Latvijas Radio Dzejas festivāls. 2. daļa. Dzejas balss Radioteātra studijā

Pirmais Latvijas Radio Dzejas festivāls. 1. daļa. Lasījumi no Radiomājas balkona

Klausies pirmo Latvijas Radio Dzejas festivālu! Dzeja skan no Radiomājas balkona un teātra studijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pirmais Latvijas Radio veidotais Dzejas festivāls aizsāk jaunu tradīciju, ar smaidu izceļot Eduarda Veidenbauma leģendāro atziņu: "Mums, latviešiem, dzejnieku vesels bars”.

Festivāla pamatmērķis ir iepazīstināt ar dzejas kā noteiktas jaunrades formas daudzveidību, aicinot radio ēterā uzstāties gan profesionālus, gan jaunus dzejniekus.

Dzeja no Radiomājas balkona

Divu stundu programmas pirmajā daļā skan dzejas lasījumi no Radiomājas balkona. Šajā simboliskajā vietā savus darbus lasa Inese Zandere, Jānis Hvoinskis, Ērika Bērziņa, Kārlis Vērdiņš un Ingmāra Balode. Savukārt Doma laukumā izveidotajā "Dzejas pieturā” pulcējas literārās nometnes "Aicinājums” jaunie dzejnieki un divi šīgada debitanti ar savām pirmajām dzejas grāmatām: Elīna Vendija Rībena un Edvards Kuks.

Dzeja Radioteātra studijā

Otrajā festivāla daļā dzejas balss skan arī Latvijas Radioteātra studijā: kopā ar režisoru Elmāru Seņkovu, aktrisi Janu Herbstu, dzejnieku un tulkotāju Arvi Vigulu, dzejnieku un apvienības "Orbīta” pārstāvi Artūru Punti, kā arī tulkotāju, dzejnieku Guntaru Godiņu, apvienības "I Did It” radošo direktori, dzejnieci Madaru Gruntmani un mūziķi un producentu Kristapu Grasi. Radošā un brīvā atmosfērā notiek eksperimenti ar dzejas, mūzikas un teātra mijiedarbi.

Tautas balss

Latvijas Radio ar sociālā tīkla "Facebook" starpniecību uzrunāja ikvienu interesentu piedalīties pirmajā Latvijas Radio Dzejas festivālā. No 12 dalībniekiem, kas pieteicās, piedalīties izvēlējās seši. Lielākā daļa ir jaunieši, kas vēl mācās vidusskolā vai tikko to pabeiguši.

Uz Latvijas Radio Dzejas pieturas podesta kāpj un savus lasa Rebeka Zvirbule, viņa atbraukusi no Liepājas; mūsu kolēģis raidierakstu jeb podkāstu speciālists Andrejs Siliņš; Artūrs Bricis, kurš savu dzeju un domu lidojumus publicē blogā “Par visu un neko”; Ketija Jurčenko mācās Rīgas Franču licējā, bet lasīt šobrīd vairāk izvēlas latviešu autoru dzeju; Gundars Smuidris ienes nosvērtāku atmosfēru un lēnāku ritmu šajā lasījumu sērijā; Keitlīna Krastiņa, kura ir uzsākusi studijas LU Bioloģijas fakultātē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti