Klajā nākusi Pētera Zirnīša grāmata «Kūķis stāsta»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Apgādā "Mansards" klajā nākusi Pētera Zirnīša grāmata "Kūķis stāsta" ar apakšvirsrakstu "Burtnieku ezera teikas".

Jaunā grāmata ir nozīmīgs notikums mūsdienu bērnu literatūrā. Tajā ir lasāmas Pētera Zirnīša nepublicētās pasakas ar Anitas Jansones-Zirnītes zīmējumiem. Grāmata aizraujošā veidā bērniem atklāj autora fantāzijas par leģendāro Burtnieku ezeru, kurās savijās zināmās teikas ar nebijušu skatījumu.

Fragments no grāmatas: "Kādudien Ķūķis sēdēja Burtnieku ezera krastā un klausījās, kā vējš šalca vītolos un niedrēs. Tas pieņēmās spēkā, vareni skanēja paša ezera balss, apņemot Ķūķi no visām pusēm. Ezeram pa visu garum garo mūžu bija sakrājies tik daudz ko stāstīt, un Ķūķis bija ļoti pacietīgs klausītājs."

Anita Jansone-Zirnīte (1945) ir pazīstama grafiķe, gleznotāja, grāmatu māksliniece, ilustrējusi gan dzejas, gan prozas darbus, kā arī sarakstījusi grāmatu "Laikam klāt laiks" (2008), kas veltīta Lāčplēša svētku Burtniekos un rokoperas "Lāčplēša" pirmuzveduma divdesmitgadei.

Kopā ar dzīvesbiedru dzejnieku Pēteri Zirnīti (1944-2001) 1983.gadā Anita Jansone-Zirnīte izdeva grāmatu bērniem "Bilžu grāmata par manu draugu Ķūķi, viņa draugiem un dažādiem piedzīvojumiem", kas kļuva par vienu no iemīļotākajām 80.gadu bērnu grāmatām.

No dzejnieka atstātajiem manuskriptiem Anita Jansone-Zirnīte izveidoja jaunu grāmatu, kas nu jau adresēta Ķūķa pirmo lasītāju bērniem, un 2012.gadā iznāca Pētera Zirnīša un Anitas Jansones-Zirnītes grāmata "Ķūķis staigā kājām", bet 2013.gadā krāsojamā grāmata "Ķūķis iet gar jūru".

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti