Klajā nākusi Latvijas Radio leģendas Gunāra Jākobsona atmiņu grāmata

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ceļu pie lasītājiem sākusi Latvijas Radio leģendas – žurnālista un sporta komentētāja Gunāra Jākobsona – atmiņu grāmata “Pie mikrofona Gunārs Jākobsons”, informēja apgāda “Zvaigzne ABC” pārstāvji.

Gunārs Jākobsons ir aizsācis un ilgstoši vadījis Latvijas Radio veidotās raidījuma ''Mikrofons'' dziesmu aptaujas. Komentējis sporta sacensības un olimpiskās spēles, bijis reportāžu autors daudzos Dziesmu svētkos. Lai kādā jomā grāmatas varonis būtu darbojies, viņa radošā mūža darbarīks allaž bijis mikrofons.

Gunārs Jākobsons nesen nosvinējis 85. jubileju, un grāmatā apkopotās atmiņas stāsta ne vien par bagātu darba mūžu, bet arī par Latviju dažādos laikos.

Izdevniecībā par jauno grāmatu sacīja: “Lai gan savulaik nopietni apgalvojis, ka grāmatu nekad nerakstīs, kādā brīdī Gunārs Jākobsons tomēr sēdies pie baltas lapas, lai izstāstītu savu dzīvi: pirmās bērnības atmiņas Jaunsvirlaukas “Bodniekos”, puikas gadu delverības Svitenes krastos un mācības zēnu skolā Jelgavā, pirmo randiņu pieredzi, kad lauku puikas meitenēm glaunajā restorānā “Astorija” var izmaksāt vien “Piparu rūgto” un “Selgas” cepumus, un pasakainos piedzīvojumus, apceļojot visu pasauli, lai komentētu pasaules meistarsacīkstes un olimpiskās spēles.”

“Dzīve – tās ir dziļas grambas un augsti, spoži mākoņi. Tā ir reāla, piezemēta esība un mūžam neatrisināma mīkla. Un ej nu sazini, kāpēc, bērnībā čīgājis vijoli un spēlējis tēva blumīzeri, esmu bēdzis no mūzikas skolas. Vai kālab, teicami absolvējis Juridisko fakultāti, ne dienu neesmu strādājis par juristu,” raksta Jākobsons.

Jākobsons bijis klāt Saporo ziemas olimpiskajās spēlēs 1972. gadā, gan 2000. gada leģendārajā hokeja spēlē Sanktpēterburgā, kad Latvijas izlase pirmo reizi vēsturē ar rezultātu 3:2 pārspēja Krievijas izlasi, gan 2004. gadā Latvijas futbolistu debijas reizē Eiropas čempionātā Portugālē, gan citos pasaules līmeņa pasākumos, par kuriem vēstījis arī Latvijas Radio klausītājiem.

Grāmatā līdztekus personīgās dzīves notikumiem daudz atmiņu veltīts leģendāriem kultūras un sporta notikumiem un to varoņiem. Kā norāda izdevēji, “te rodami pastāsti par žurnālistu ēverģēlībām un pašmāju slavenībām, kā arī raibu raibs fotogrāfiju klāsts.”

Pieejama arī e-grāmata.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti