Klajā nākusi Ievas Saumauskas grāmata «Govs uz bagāžnieka»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Izdevniecībā "Pētergailis" klajā nākusi Ievas Saumauskas grāmata pusaudžiem "Govs uz bagāžnieka".
 

Grāmatas "Govs uz bagāžnieka" autore Ieva Samauska, kura sarakstījusi vairāk nekā 20 grāmatas, šoreiz lasītājus iepazīstina ar neparastu personāžu galeriju parastā kultūrainavā. Īsā laika nogrieznī galvenajiem varoņiem un lasītājam līdz ar jaunām zināšanām tiek atvērta gluži jauna pasaule. Kā norāda izdevniecības "Pētergailis" pārstāvji, Ievai Samauskai grāmatā ir izdevies radīt plašu, vienlaikus aizraujošu un koncentrētu vēstījumu.

Grāmatas galvenie varoņi ir māsa un brālis Roze un Aksels. Viņi atklāj, ka pilsētas baumu patiesais iemesls un nemiera cēlāja ir neviens cits kā parasta govs. Govs gan nav parasta, jo visbiežāk govis nerunā. Vēl šī govs prot staigāt - uz divām kājām kā cilvēks, viņa arī lako nagus, spēlē savu mazo ģitāriņu, kā arī pievērš uzmanību pamestiem kaķiem, suņiem un cilvēkiem. Tā ir tīrā laime, kad bērni viņu satiek, jo visi govi viņas apsviedības dēļ nemaz neredz. Var braukt un pat nenojaust, ka iemesls grūtajai tikšanai uz priekšu ir govs, kura uzsēdusies uz divriteņa bagāžnieka un kādu gabaliņu neredzami vizinās.

Galvenie notikumi sākas tad, kad žurnālistu intereses un darbību rezultātā Ukulele iznāk atklātībā. Veikala darbinieki ar govs palīdzību piesaista pircēju uzmanību un cenšas vairāk nopelnīt. Kādu laiku Ukulele uzturas pilsētas lielveikalā un, pati to nezinot, piestrādā par tā reklāmas seju. Bet vienā brīdī viss mainās un govs izgaist kā bez pēdām. Rozei un Akselam nav vienalga, kas ar viņu notiek, tāpēc viņi dodas govi meklēt, jo šī govs tiešām ir īpaša. Viņa saka komplimentus un māk aizkustināt, pievērš uzmanību tam, ko cilvēki ignorē vai savas vienaldzības dēļ izliekas neredzam.

Grāmatas sižets risinās gan pilsētas centrā, gan divu bezpajumtnieku miteklī, gan pilsētas koncertzālē, gan pamestās dzirnavās, gan veco ļaužu pansionātā. Grāmata ir saistoša, aizraujoša un adresēta galvenokārt pusaudžu auditorijai. Tā stāsta par to, ka patiesa draudzība ir vislielākā dzīves vērtība.

Grāmatu papildina Elīnas Brasliņas ilustrācijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti