Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Daini Dukuru

Rīta Panorāma

Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstīs izstāde LNMM

Klajā nāk "Broņislavas Martuževas Likteņgaitu klade". Intervija ar mūziķi Andri Baltaci

Klajā nāk izdevums «Broņislavas Martuževas likteņgaitu klade»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valsts svētku mēnesī klajā nāk “Broņislavas Martuževas likteņgaitu klade” – izdevums, kurā apvienoti vēsturiskā konteksta apraksti, dzejnieces un dziesminieces biogrāfiski stāsti, dienasgrāmatas fragmenti, dzeja rokrakstā un Martuževas sacerētās melodijas nošu pierakstā.

Projekta idejas autors ir mūziķis Andris Baltacis, kuram bijis pagodinājums un iespēja tikties ar Broņislavu Martuževu, no pirmavota uzklausīt viņas sacerētās melodijas un dziesmas, lai tās – jau jaunā skanējumā un aranžējumos – turpinātu savu ceļu mūsdienās. Tā 2019. gadā tapusi koncertprogramma “Pamet skumjas, pamet nievas” ar Broņislavas Martuževas dziesmām un dzeju.

Kā Andris Baltacis skaidroja LTV raidījumā “Rīta Panorāma”, izdevumā Broņislavas Martuževas mūžs ietverts kopā ar Latvijas 20. gadsimta vēsturi.

Baltacis arī atzīmēja, ka grāmata paredzēta arī jauniešiem. “Mums vajag vairāk būt Latvijas patriotiem. Tādus, kāda bija Broņislava, izaudzināt,” uzsvēra mūziķis.

“Broņislavas Martuževas likteņgaitu klades” tapšanā piedalījies vēsturnieks Kaspars Strods, Broņislavas Martuževas fonda “Rakstītāja” valdes priekšsēdētāja un dzejnieces testamentārā mantiniece Anna Egliena, mūziķis Aldis Kise.

Izdevumā iekļauts arī QR kods, kas ļaus piekļūt grāmatas video versijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti