Klajā nāk Ilzes Trumpes grafiskais romāns «Tev viņa patiks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Klajā nācis Ilzes Trumpes zīmējumu stāsts pieaugušajiem, medijus informē apgāda “Mansards” pārstāvji. Grāmatas redaktore ir Inga Gaile, dizainu veidojusi Linda Lūse.

“Ilzes Trumpes grāmata “Tev viņa patiks” ir neparasta un personiska atzīšanās jūtās. Tie paši trīs vārdi, tikai ar uzzīmētām robežām. Zīmējumu stāsts ir melnbalts kā mēmais kino, paveicot kinematogrāfa uzdevumu – aizkustināt ar mīmiku, žestiem, vīziju,” raksta grāmatas izdevēji. “Taču līdzās zīmējumiem stāsts arī uzrakstīts – melns uz balta, rokrakstā. Grāmata – apsolījums, mierinājums, ļoti jūtīgs darbs, rakstīts kādam personiski un tajā pašā laikā – jebkuram. Varbūt tāpēc, ka mums katram ir kāds atzīšanās stāsts.”

Grafiskais romāns "Tev viņa patiks"
Grafiskais romāns "Tev viņa patiks"

Grāmatas redaktore dzejniece Inga Gaile saka: “Par ko nevar runāt, par to – jāzīmē.* Ilzes Trumpes grafiskais romāns “Tev viņa patiks” ir brīnišķīga grāmata, kuru mēs jau sen esam pelnījušas un pelnījuši.

Maigi pašironiski zīmējumi atklāj reizēm skumju, reizēm cerību pilnu, bet ārkārtīgi cilvēcīgu pasauli. Tiešās, bet saudzīgās zīmējuma līnijas un stāsta vienkāršība kļūst par dziedinošu piedzīvojumu skatītājām (-iem) un lasītājiem (-ām).

Tā ir Ilzes Trumpes pirmā grāmata un kā tāda ir notikums mūsu kultūrtelpā ar savu patiesi cilvēcīgo sievietes skatījumu, kurš nerunā par receptēm, nemāca manipulāciju, nemudina iekarot vai pakļauties, bet vienkāršiem vārdiem un zīmējumiem izstāsta stāstu. (*Pārfrāzēts Vitgenšteina citāts “Par ko nevar runāt, par to jāklusē.”)”

Grafiskais romāns "Tev viņa patiks"
Grafiskais romāns "Tev viņa patiks"

Grāmatas atvēršana un saruna ar autori notiks “Latvijas Grāmatu izstādes 2020” Rakstnieka viesistabā piektdien, 28. februārī, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti