Klajā nācis rakstnieces Daces Rukšānes jaunākais romāns «Džikī»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ceļu pie lasītājiem sācis rakstnieces Daces Rukšānes romāns "Džikī", informēja izdevniecības "Dienas Grāmata" pārstāvji.

Romāns "Džikī" savā ziņā ir turpinājums pirms diviem gadiem iznākušajai Daces Rukšānes grāmatai "Krieva āda". Grāmatas anotācijā teikts: "Jaunā romāna centrā vairs nav Emīlija, kas bija uzdrošinājusies iemīlēt krievu, bet gan viņas meita Meldra, kura ieradusies Rīgā, lai sāktu jaunu dzīvi. Darbība aptver laikposmu no sociālisma agonijas līdz Latvijas neatkarības pasludināšanai, un rakstniece bez pārspīlēta dramatisma atklāj gan jūtu sarežģītos ceļus, gan laikmeta traģismu. Līdzīgi kā romānā "Krieva āda" caurviju motīvs ir leģendārās firmas ''Chanel'' smaržas "Krievijas āda", kuru aromātu dievina Emīlija, arī "Džikī" liktenīga loma ir smaržām. Ar tām Meldras jūtu pasaulē ienāk vārds "unisekss", par kuru 70. gadu Rīgā neviens nav dzirdējis."

Rakstnieces un publicistes Daces Rukšānes pirmā grāmata "Romāniņš" iznāca 2002. gadā. Tālāk sekoja romāni "Beatrises gultas stāsti" (2002), "Kāpēc tu raudāji" (2003), stāstu krājumi "Ķīpsalas putni" (2009) un "Mīlasstāsti" (2015). Dace Rukšāne rakstījusi un tulkojusi lugas, rakstījusi dzeju un filmu scenārijus, darbojusies publicistikā. Iepriekšējais romāns "Krieva āda" iznāca 2020. gadā.

Grāmatas noformējumā izmantota Līgas Ķempes glezna "Meldra". Grāmatas mākslinieks ir Jānis Esītis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti