Kultūras ziņas

Tuvojas mākslas festivāls "Komēta"

Kultūras ziņas

Attālinātā studentu uzņemšana Latvijas Mākslas akadēmijā

"Skaistuma klātbūtne" Krišjāņa Zeļģa dzejā

Klajā nācis Krišjāņa Zeļģa dzejoļu krājums «Skaistuma klātbūtne»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Klajā nācis dzejnieka Krišjāņa Zeļģa ceturtais dzejoļu krājums “Skaistuma klātbūtne”, informēja apgāda “Neputns” pārstāvji.

Pats autors par krājumu saka: “Pārdomas par indivīda uzvedību sabiedrībā, rakstītajiem un nerakstītajiem likumiem, atmiņu nozīme mūsu personību attīstībā un kā ikdienā sadzīvot ar dzīves bezjēdzību, kas nereti ir ļoti skaista – tas viss veido krājumu “Skaistuma klātbūtne””.

“Krišjāņa Zeļģa dzeja pēdējos gados kļuvusi vēl precīzāka un ietilpīgāka. Gan laikabiedru vērojumi, gan pasaules apceļošana ļāvusi tapt dzejoļiem, kas aiz ārēja miera un formas lakonisma slēpj pretrunīgas emocijas un mīklainas situācijas, kuras var pārvērsties neprognozējamā iznākumā,” atzīmē krājuma redaktors Kārlis Vērdiņš.

Grāmatas izdevēji norāda, ka desmit gadu laikā kopš pirmā krājuma iznākšanas Zeļģis kļuvis par vērā ņemamu balsi Latvijas dzejā, un viņa balss arvien pārliecinošāk skan arī ārpus Latvijas. Dzejoļu krājums “Zvēri” (“Neputns”, 2016)  tulkots un izdots katalāņu un angļu valodā, drīzumā klajā nāks izdevums vācu valodā. Zeļģa dzejoļu izlase izdota arī krievu valodā ar nosaukumu “Я такими глупостями больше не занимаюсь” (Арго-Риск, Maskava, 2016). Zeļģa dzeja iekļauta antoloģijās grieķu, angļu, lietuviešu un citās valodās (“Ανθολογία Νέων Λετονών Ποιητών”, “Europoe – An anthology of 21st century innovative European poetry”, “Poezijos Pavasaris Anthology”).

Krājuma redaktors ir Kārlis Vērdiņš, mākslinieks – Paulis Liepa.

Atbalsta: Valsts kultūrkapitāla fonds, Niluferas (Turcija) pašvaldība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti