Klajā nācis kādreizējās izmeklētājas Rolandas Bulas detektīvromāns «Noilguma lieta»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pie lasītājiem ceļu sācis juristes, bijušās policijas izmeklētājas un rakstnieces Rolandas Bulas detektīvromāns “Noilguma lieta”, informēja izdevniecības “Latvijas Mediji” pārstāvji.

Romāns seko notikumiem, kad pēc dzimšanas dienas svinībām pazūd biznesmenis Guntris Veldre. Viņa līķis tā arī netiek atrasts; mājienu par iespējamo notikumu gaitu dod vien uzņēmēja ierastajā skrējiena trasē līdzās šosejai atrastais sadauzītais mobilais telefons. 14 gadus vēlāk aizdomās par būvmateriālu zādzību turēts vīrietis izpļāpājas, ka Veldre ticis nogalināts, un to noteikti izdarījusi viņa sieva Brigita. Izmeklēt noziegumu tiek uzticēts Asnātei Griezei. Viņas kolēģis Juris Zvirbulis ir atvaļinājumā, tomēr arī labprāt iesaistās izmeklēšanas gaitā.

““Noilguma lieta” nešaubīgi ir Rolandas Bulas līdz šim labākais kriminālromāns.

Vispirms paša nozieguma dēļ, kādu pa spēkam ir celt un velt tikai rakstniekam ar izmeklētāja pieredzi. Bet galvenokārt tāpēc, ka beidzot kāds pašmāju autors ir ķēries pie nopietna deficīta aizpildīšanas šajā žanrā mūsdienu latviešu oriģinālliteratūrā – vēstījumā parādās psiholoģija. Beidzot autors nevis pārstāsta notikumus, bet, negrūžot lasītāju uz deguna asiņu peļķē, piedāvā ieskatīties, kas lācītim vēderā; salīdzināt detaļas, meklēt zemtekstus, apšaubīt. Turklāt autore ir soli priekšā lasītājam, paredzot un atspēkojot jebkuras radušās šaubas,” par darbu sacīja rakstniece Guna Roze.

“Šajā romānā reāli atainots kriminālpolicijas darbs Latvijā.

Sena nozieguma atklāšana vienmēr ir sarežģīta, jo laiks izdzēš pēdas. Tad atliek kā "Noilguma lietā" – paļauties uz izmeklētāju talantu un pieredzi”, atzīmēja ilggadējs Valsts policijas ekspertīžu iestādes vadītājs Aigars Evardsons.

Rolanda Bula, īstajā vārdā Rolande Bebere, līdz aiziešanai izdienas pensijā 2014. gadā strādājusi Valsts policijā dažādos amatos, arī par izmeklētāju. Rakstīt sākusi 48 gadu vecumā. Darbojas Tukuma literātu apvienībā, piedalījusies Tukuma un Kurzemes prozas lasījumos. 2018. gadā pabeigusi Literārās akadēmijas kursus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti