Kultūras ziņas

Optimisms Daces Runčas gleznās

Kultūras ziņas

"Laiks kravāties" Stūra mājā

Kārļa Vērdiņa dzejolis viens no labākajiem pasaulē!

Kārļa Vērdiņa dzejolis - viens no labākajiem mūsdienu pasaules dzejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Dzejnieka Kārļa Vērdiņa darbs "Come to me" ir iekļauts starp 50 labākajiem mīlas dzejoļiem pasaulē, tā vēsta laikraksts "The Guardian".

Londonas "Southbank Centre" ekspertu veidotajā sarakstā ir iekļauti autoru darbi no 30 pasaules valstīm, kas radīti pēdējos 50 gados.

Dzejoli "Come to me", tostarp pārējos labākos mīlas dzejoļus varēs dzirdēt "Mīlestības festivālā", kas notiks Londonā Starptautiskajā dzejas festivālā, kurā pats Vērdiņš gan nepiedalīšoties.

Kā norāda rakstnieks un publicists Pauls Bankovskis, šis fakts ir ievērojams panākums latviešu dzejniekam.

"Man ir grūti komentēt, ko tas nozīmē Kārlim. Viņš noteikti ir ārkārtīgi priecīgs par to, ka viņa dzejolis ir šādi novērtēts. Es pats arī par to priecājos, domāju, ka arī ļoti daudzi latviešu literatūras lasītāji ir patīkami pārsteigti un priecīgi, jo tādi gadījumi, kad latviešu autoru darbi kaut kur tiek novērtēti citās zemēs un nonāk tādā starptautiskā kontekstā, nemaz tik bieži nenotiek," saka Bankovskis.

Kārļa Vērdiņa "Come to me", kā arī citus dzejoļus var lasīt šeit.

Kārlis Vērdiņš dzeju publicē kopš 1997.gada, iznākuši trīs dzejoļu krājumi - "Ledlauži", "Biezpiens ar krējumu" un "Es". Kopš 2007.gada strādā Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtā. Pašlaik strādā arī literārā žurnāla "Latvju Teksti" redakcijā. Šobrīd ir viens no spilgtākajiem un poētiski nobriedušākajiem jaunākās dzejas paaudzes pārstāvjiem

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti