Rīta Panorāma

Intervija ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Gaidi Bērziņu

Intervija ar Elīnu Līci

Kaņepes kultūras centrā tikšanās ar dzejnieci un dziesminieci Elīnu Līci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Trešdien, 16. martā, plkst. 18, Rakstniecības un mūzikas muzejs rīko pasākumu “Paslēpta aiz redzamā virsmas”, kas notiks Kaņepes kultūras centrā. Muzikālo tikšanos ar dzejnieci un dziesminieci Elīnu Līci vadīs dzejnieks un literatūrzinātnieks Māris Salējs.

Pasākuma laikā notiks saruna par autordziesmas žanra būtību, tās aktualitāti šodien, kā arī dzejas un mūzikas saskares punktiem.

"Domāju, ka dziesminieku loma ir mainījusies tieši tāpat kā ir mainījusies dzejnieku loma," atbildot uz jautājumu, par dziesminieku lomas maiņu laika gaitā, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" saka Elīna Līce. "Vispār mēs dzīvojam citā laikā un pavisam citā izjūtā, kur vairāk ir runa nevis par kopīgo un kopīgiem mērķiem, bet par individualitāti. Tas noteikti atspoguļojas gan dziesmās, gan dzejoļos."

Elīna Līce pieder spilgtajai jauno dziesminieku paaudzei (Imants Daksis, Helēna Kozlova u.c.), kas, saglabājot folkmūzikā iekodēto virsuzdevumu – likt dziesmai kalpot kā vēstij, dziesminieka garīgās nostājas apliecinātājai –, īpašu uzmanību pievērš šīs vēsts muzikālajai niansētībai un bagātina to ar citu mūzikas žanru atbalsīm.

Elīnas radītajās un izpildītajās dziesmās postfolkloras tradīcijas apvienojas ar autordziesmu, radot novatorisku un dziļi intīmu skanējumu. Viņas unikālais, siltais balss tembrs vislabāk izjūtams nelielās koncertzālēs un kamerstila pasākumos. Taču Elīna ir bijusi arī postfolkloras un pasaules mūzikas grupas „Baobabs” dalībniece un piedalījusies Arņa Miltiņa mūzikla „Kaiju kalns” (libreta autore Agita Draguna) koncertuzvedumos.

2009. gadā apgādā “Tapals” kopā ar Elīnas Līces māti, dzejnieci Andu Līci, iznāca kopkrājums “Tik tuvu pie…” Elīnas Līces dzejā tēlu apvaldītais plastiskums, esības vienlaikus bijīgais un rūgtais pārdzīvojums smalkjūtīgi saaužas ar garīgās dimensijas klātbūtni.

Rakstniecības un mūzikas muzeja pasākumi KKC telpās notiek katra mēneša trešajā trešdienā. Ieeja pasākumā par ziedojumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti