Kalnietes stāsts par Tautas frontes laiku iznāk e-grāmatā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Sandras Kalnietes („Vienotība”) grāmata par Latvijas Tautas frontes laiku "Es lauzu, tu lauzi, mēs lauzām, viņi lūza" iznākusi angļu valodā e-grāmatas formātā ("Song to Kill a Giant: Latvian Revolution and the Soviet Empire’s Fall"), informēja Kalnietes parlamentārais asistents Mārtiņš Spravņiks.

Grāmata tagad ir pieejama visās lielākajās pasaules grāmatu krātuvēs, arī "Amazon", "Apple" un "Google". Grāmatu angļu valodā tulkojis Kārlis Streips un ar Eiropas Parlamenta ETP grupas atbalstu izdevusi "Publicētava".

Eiropas Parlamenta bibliotēkā e-grāmatu svinīgi atklāja dīdžejs Toms Grēviņš un jaunākā EP deputāte Radvile Morkunaite.

Kalniete norāda, ka ir gandarīta, "ka stāsts par mūsu tautas Trešo atmodu un Latvijas neatkarības atgūšanu turpmāk būs pieejams visiem angļu valodā lasošajiem vēsturniekiem, politologiem, studentiem. Visiem, kas pēta un interesējas par apspiestu tautu brīvības cīņām un nevardarbīgās pretošanās kustībām. Mēs, latvieši, varam lepoties, ka atguvām brīvību, neizlejot svešas asinis. Visi upuri uz mūsu brīvības altāra ir mūsējie".

"Song to Kill a Giant" ir pirmā ar EP atbalstu izdotā e-grāmata. Šoruden grāmatu angļu valodā drukātā formā izdos arī Latvijas Ārlietu ministrija.

„Un jau šobrīd skaitļi šajās dienās, kopš tā ir e-formātā pieejama, cik cilvēki to ir iegādājušies lasīšanai, liecina, ka tā ir bijusi pareizā izvēle. Es nekad tos cilvēkus nevarētu sasniegt. Tā auditorija ir samērā plaša. Tie, kas studē Austrumeiropas un Baltijas lietas, vēl aizvien trūkst materiālu. Tāpat ir vēsturnieki, politologi, kas par to interesējas. Vēl ir tāda auditorija, kas pārstāv tautas, kuras atrodas nacionālas atbrīvošanās kustības procesā,” stāsta Kalniete.

Grāmatā ir aprakstīti Latvijas neatkarības atgūšanas procesi, un tā ir dokumentāla liecība par Latvijas Tautas frontes veidošanos un Augstākās Padomes vēlēšanām.

Grāmatas atklāšanas pasākumā piedalījās EP deputāti, Eiropas institūciju darbinieki, diplomāti un Beļģijas latvieši.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti