Kalniete uzraksta grāmatu par diplomātiskā dienesta izaugsmi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sandras Kalnietes jaunāka grāmata "Cinītis" ir spilgts atmiņu krājums par Latvijas diplomātiskā dienesta izaugsmi kopš 1990.gada un politiķes personīgo pieredzi piedaloties tā attīstībā.

Sandra Kalniete par grāmatu "Cinītis"
00:00 / 00:52
Lejuplādēt
Jaunā grāmata atklāj, piemēram, aizkulišu darbu pie būtiskās uzvaras par tiešmaksājumu palielināšanu Latvijas lauksaimniekiem.

Sandra Kalniete stāsta par grāmatu un motivāciju tās uzrakstīšanai.

"Šo grāmatu es rakstīju tāpēc, ka sabiedrībā ir ļoti maz zināms par to, cik precīzs darbs rit Ārlietu ministrijā. Maz zināms arī tāpēc, ka Ārlietu dienesta darbs ir saistīts ar tādām "zonām" - konfidenciālu informāciju un citām lietām. Tad, kad es pati tur strādāju un vēlāk, kad es kļuvu ārlietu ministre, es redzēju, cik mani kolēģi ir profesionāli, cik neatlaidīgi viņi aizstāv un pārstāv Latvijas intereses, un, kas būtiskākais, cik patriotiski viņi ir," atklāj Kalniete. 

"Es sirdī vēl joprojām jūtos Ārlietu dienesta darbiniece, jo arī Eiropas Parlamentā es nodarbojos ar ārlietām, un tāpēc arī grāmatu esmu veltījusi Latvijas Ārlietu dienestam, kas 20.gadsimtā atdzimis divreiz," viņa stāsta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti