Jūgendstila muzejā bērnu rītā stāstīs pasakas un iepazīs vēsturiskās telpas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas Jūgendstila muzejā svētdien, 12.oktobrī notiks bērnu rīts "Noslēpumainās pasakas", kurā caur pasakām un dažādiem uzdevumiem paši mazākie muzeja apmeklētāji varēs iepazīt muzeja vēsturiskās telpas un sadraudzēties ar muzeja vidi. 

Bērnus pasaku pasaulē vedīs muzeja Runcis Alberts, būs iespēja pielaikot arī jūgendstila cepures un sajust atmosfēru, kāda valdīja rīdzinieku namos pirms vairāk nekā simts gadiem. Bērnu rītu tradīcija Rīgas Jūgendstila muzejā turpinās jau vairākus gadus, pastāstīja muzeja pārstāve Baiba Buceniece:

"Tā kā rudens ir mazliet tumšs, krēslains un miglains laiks, tad arī pasakās būs sava daļa noslēpumainības. Caur šiem noslēpumiem bērni arī iepazīs muzeju, jo daudzi no stāstiem būs ar aktīvu līdzdarbošanos, staigāšanu un meklēšanu muzeja telpās. Pēc tam, atrodot šos dažādos elementus, bērni nonāks līdz kāda noslēpuma atrisināšanai.

Būs arī pasaku maiss, kurā slēpsies pasakas un to stāstītāji. Pasakas stāstīs brīnišķīga stāstniece Ingūna Radziņa kopā ar muzeja lelli Runci Albertu un daudzām savām lellēm. Šajā stāstā piedalās vesela leļļu kompānija."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti