Kultūras ziņas

Aicina iepazīstināt ar savu (vec)vecmāmiņu

Kultūras ziņas

Valteram Nollendorfam – 90

Jaunie rakstnieki aicināti pieteikties romānu konkursam

Jauno rakstnieku romānu konkursā pieteikti jau 59 darbi; vēl gaida pieteikumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lasīšanas veicināšanas projekta “Bibliotēka” rīkotajā romānu konkursā aicināti piedalīties jaunie autori, kuri jau uzrakstījuši, raksta vai būtu gatavi uzrakstīt romānu lasītājiem vecumā no 18 līdz 30 gadiem. Līdz šim konkursam darbus pieteikuši jau 59 jaunie autori, bet pieteikumi tiek gaidīti vēl līdz 1. aprīlim.

Konkursā pieteikties aicināti iepriekš nepublicēti autori, un jau nākamā gada sākumā labākais no darbiem grāmatas formā nonāks pie lasītājiem.

“Cilvēku, kas lolo ideju par grāmatas rakstīšanu, izdošanu, ir diezgan daudz, bet ne visi spēj saņemties un novadīt šo procesu līdz galam,” stāsta lasīšanas veicināšanas projekta “Bibliotēka” vadītāja Jekaterina Belokoņa. “Man ir svarīgākais iedrošināt cilvēkus, jo tas ir tikai mēģinājums, un man šķiet, ka tik tālu mēs esam arī to panākuši, jo pārsteidzoši – jau 59 pieteikumus esam saņēmuši.”

Projektu atbalsta “Baltic International Bank”, ar kuras finansiālo atbalstu līdz šim īstenoti vairāki literatūras projekti, to skaitā izdevniecības “Dienas Grāmata” romānu sērija “Mēs. Latvija, XX gadsimts” un apjomīgais pētījums “Dzimtu ģerboņi mūsdienu Latvijā”.

Arī romānu konkursa labākais darbs tiks izdots, un LTV uzrunātās konkursa dalībnieces atzīst – jaunajiem rakstniekiem tas ir ļoti svarīgi.

“Grāmata ir tāda lieta, ko mēs varam aptaustīt, mēs televizora ekrānu, datora ekrānu nevaram aptaustīt, taču grāmatu, kamēr lasa, katru lapu var iztaustīt, un tu saproti, ko rakstnieks ir licis iekšā viņā,” skaidro romānu konkursa dalībniece Māra Mīlberga.

Savukārt konkursa dalībniece Violanta Dzene atzīmē: “Tas ļauj pārbaudīt ne tikai sevi un savas spējas, bet arī uzzināt citu viedokli noteikti par to, jo labi vārdi vienmēr motivē strādāt pie sava hobija. Man ļoti svarīgi būtu turēt rokās pašai savu grāmatu, tas būtu tāds liels sapņa piepildījums.”

Darbu vērtēšana notiks vairākās kārtās – vispirms tiks izvērtēta to atbilstība nolikumam. Jekaterina Belokoņa stāsta: “Otrajā kārtā manuskriptu fragmenti tiks nodoti publiskam vērtējumam un arī žūrijas komisijas vērtējumam, un pieci publiskā vērtējuma favorīti un pieci žūrijas komisijas favorīti tiks izvirzīti pusfinālam.” Pusfinālā iekļuvušos darbus atkal vērtēs žūrija, bet no tās izvirzītajiem trim finālistiem uzvarētāju izvēlēsies izdevniecība “Dienas Grāmata”.

Dalība konkursā joprojām ir atvērta – ikviens jaunais autors, kurš vēlas iemēģināt roku mīlestības, fantāzijas, piedzīvojumu vai citā žanrā, līdz 1. aprīlim vēl var iesniegt pieteikumu un iecerētā romāna aprakstu. Pilnu manuskriptu rīkotāji gaidīs līdz 31. augustam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti