Rīta Panorāma

Intervija ar ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar rakstnieku Tomu Deimondu Barvidi

Jauno rakstnieku konkursā iespēju izdot romānu iegūst Toms Deimonds Barvidis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Par lasīšanas veicināšanas projekta "Bibliotēka" Jauno rakstnieku konkursa laureātu kļuvis fantāzijas žanra romāna "Zaļā Dzīle" autors Toms Deimonds Barvidis. Romāns "Zaļā Dzīle" drīzumā tiks izdots izdevniecībā "Dienas Grāmata" ar "Baltic International Bank" atbalstu 3000 vērtībā, informēja konkursa rīkotāji.

Ceļš uz laureāta godu Tomam Deimondam Barvidim bijis vairāk nekā gadu garš. Jauno rakstnieku konkurss tika izsludināts 2021. gada februārī, un sākotnēji tam pieteicās 122 rakstīt gribētāji. Dalībniekiem tika dots pusgads laika manuskriptu izstrādei, un tā rezultātā augustā darbus iesniedza 45 jaunie rakstnieki. Četru vērtēšanas kārtu rezultātā Toma Deimonda Barviža romāns "Zaļā Dzīle" novērtēts kā labākais.

Laureāta darbu drīzumā izdos izdevniecība "Dienas Grāmata". Tas ir fantāzijas žanra romāns, kurā savstarpējos noslēpumus risina divas pasaules – tumšais un nevaldāmais mežs Zaļā Dzīle, un sausais un neauglīgais Tīrums. Tie abi kopš laika gala ir bijuši pretstatā, bet vienlaikus līdzsvarā. Kad Dzīles nezvēra uzbrukums paralizē Tīruma rakstotāju Hauko, viņa māceklei Kaurai jāizdara izvēle – palikt uz vietas un kļūt par jauno rakstotāju vai mesties Zaļajā Dzīlē meklēt citādas atbildes.

Konkursa noslēgums tika translēts "Facebook" tiešraidē, un tā ierakstu iespējams noskatīties šeit.

Jauno rakstnieku konkurss ir lasīšanas veicināšanas projekta "Bibliotēka" iniciatīva, kurš radīts ar mērķi veicināt jauno latviešu prozas rakstnieku izaugsmi. Manuskriptu konkursam drīkstēja iesūtīt jebkurš interesents vecumā no 18 gadiem, kuram nav reģistrētu izdotu grāmatu romāna. Lai veicinātu jauno rakstnieku izaugsmi un lasīšanā ieinteresētu jaunus cilvēkus, organizatori bija noteikuši, ka konkursam var tikt pieteikti darbi, kas spēj ieinteresēt lasītājus vidējā vecumā no 18 līdz 30 gadiem. Papildus galvenajai balvai – romāna izdošanai ar "Baltic International Bank" finansiālu atbalstu 3000 eiro vērtībā, uzvarētājs saņems arī apmaksātu publicitāti savam pirmajam romānam projekta "Bibliotēka" ietvaros, kā arī iespēju vienu mēnesi pavadīt Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā Ventspilī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti