Jauniešu veidotā multimediālā koncertā izskanēs Ziedoņa dzeja

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Kaņepes kultūras centrā Rīgā šovakar ar Imanta Ziedoņa dzejas iedvesmotu multimediālu koncertu uzstāsies Rīgas Doma kora skolas audzēkņi un absolventi.

Koncertu veido Ziedoņa dzejas un epifāniju lasījumi, pašu jauniešu veidota oriģinālmūzika un video projekcijas. Koncerta idejas autore un režisore ir Rīgas Doma kora skolas absolvente Agnese Malnača:


Agnese Malnača
00:00 / 00:26
Lejuplādēt
„Ideja par šo koncertu radās skolotājas, filozofes un dzejnieces Ivetas Šimkus stundā, kur viņa mums ārkārtīgi interesanti stāstīja par Imantu Ziedoni. Redzēju, ka maniem vienaudžiem tas ļoti interesē. Manuprāt, tas ir ļoti aktuāli, jo mēs vispār par maz interesējamies par dzeju. Šis multimediālais koncerts sastāv no trim komponentēm: atlasītajām epifānijām un dzejas, videoprojekcijām un oriģinālkompozīcijām. Caur šīm trīs lietām mēs arī varam izstāstīt savu stāstu.”

Epifānijas un dzeju lasīs trīs Rīgas Doma kora skolas audzēkņi - Eliāna Sanda Veinberga, Gustavs Melbārdis un Toms Kursītis. Savas oriģinālkompozīcijas atskaņos Elvis Lintiņš, pazīstamās grupas „Coolmans Report” pianists, kurš šobrīd studē Bērklijas mūzikas koledžā. Kompozīcijas izpildīs viņš pats kopā ar kontrabasistu Jāni Rubiku un sitaminstrumentālistu Krišjāni Bremšu. Video projekcijas veidojis Latvijas Kultūras akadēmijas students Emīls Ašmanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti