Kultūras rondo

Laika tilti - poētiskā dokumentālā kino retrospekcija. Ivars Seleckis

Kultūras rondo

Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles izstādes un "Baltā nakts"

Par jauno dzejnieku antoloģiju "Kā pārvarēt niezi galvaskausā?"

Jaunie dzejnieki prezentēs antoloģiju «Kā pārvarēt niezi galvaskausā?»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

8. septembrī, sākot no plkst. 20.00 līdz 24.00, Raiņa un Aspazijas muzeja izstāžu zālē, Baznīcas ielā 30, notiks jauno dzejnieku antoloģijas un jauno mākslinieku dzejas ilustrāciju albuma “Kā pārvarēt niezi galvaskausā?” atvēršanas un ilustrāciju izstādes atklāšanas pasākums.

Pasākumā uzstāsies antoloģijā iekļautās dzejas autori: Lote Vilma Vītiņa, Marija Luīze Meļķe, Raimonds Ķirķis, Anna Belkovska, Lauris Veips un Kirils Ēcis, kā arī izdevuma sastādītājs un redaktors Artis Ostups. Jaunākās paaudzes dzejnieki uzstāsies ar dzejas lasījumiem un dzejas performancēm.

“Ne tikai man, bet arī dažiem maniem vienaudžiem un vecākiem kolēģiem dzejnieku vidū bija tāda sajūta, ka ir parādījies pietiekami liels skaits jaunu autoru apmēram vienā un tajā pašā laikā, turklāt daļa no viņiem ir sadarbojusies, veidojot kopīgas performances,”  intervijā Latvijas Radio raidījumā “Kultūras Rondo” antoloģijas izveidi pamato Artis Ostups.

“Domājot par šiem septiņiem autoriem, nāk prātā ideja un tiešs vēstījums kā laikmetīgas vērtības, kas daļēji iezīmē pretstatu dziļdomībai un filigrānai stilizācijai pēc modernisma paraugiem. Jauno autoru darbi arvien biežāk aicina uz sarunu par kādu viņiem būtisku dzīves epizodi, nemēģinot to aptumšot ar virtuozām iztēles ainām, eksistenciāliem vispārinājumiem vai elitārām kultūras atsaucēm,” dzejas antoloģijas priekšvārdā raksta Artis Ostups.

Savukārt izstādē būs iespēja apskatīt jauno mākslinieču, Maijas Kurševas audzēkņu, Karlīnas Martas Zvirbulas, Alises Krajevičas, Beātes Gredzenas, Sigitas Ēķes, Annas Malickas, Kates Rasas Ozolas un Baibas Jegorovas darbus. Ilustrācijas drukātas uz risogrāfa, divās krāsās, katrai ilustrācijai krāsas atšķirīgas. Būs iespēja satikt un iztaujāt ilustrāciju autores. Izstāde būs skatāma līdz septembra beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti