Dienas ziņas

Latgalē notiek iedzīvotāju forumi

Dienas ziņas

Apbalvo Gada lauksaimnieku 2019

Tapusi jauna A. Manfeldes grāmata

Jaunā Andras Manfeldes grāmata - Kuldīgas pasaka bērniem un vecākiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rakstniecei Andrai Manfeldei tapusi otrā grāmata Latvijas pilsētām veltītajā pasaku sērijā. Viņai svarīga apkārtējā vide – tā pati pasaka priekšā stāstu. Tas rosinājis radīt pasakas par vietām, ar kurām saistīta viņas dzīve. Jaunā grāmata veltīta rakstnieces dzimtajai Kuldīgai.

“Ceriņslotas zīmējumi” ir Kuldīgas pasaka bērniem un vecākiem – tā ieved rakstnieces Andras Manfeldes iztēles pasaulē.

“Ceriņslotas zīmējumi” ir otrā grāmata Latvijas pilsētām veltītajā sērijā.

Pirmā - „Vēja Vīrs un mēs” ir saukta arī par Ventspils pasaku bērniem un vecākiem. Nākamā pasaka noritēs Dubultos, bet noslēdzošā, ceturtā - Jelgavā, kur jau izkristalizējies stāsts par Atslēgu vīru.

Darbību bērnu literatūrā rakstniece aizsāka pirms pāris gadiem. Darbs “Kurš no mums lidos?” saņēmis arī Latvijas Literatūras gada balvu.

Kuldīga ir viņas bērnības un jaunības pilsēta, viņa saka – es te jūtos kā veterāne, pazīstu to visu dzīvi.

Tas ir stāsts par divām draudzenēm – kārtīgo Annu ar gaišajām bizēm un rudmati Katrīnu. Kādu dienu viņas pamana, ka lietām pazudušas ēnas, mājām nav visu sienu – tās ir kā dekorācijas, turklāt pazuduši pieaugušie!

Bet tad uz asfalta ruļļa ierodas Karmena un ar sakaltušu ceriņzaru uz kādas mājas sienas uzzīmē melnu traipu, kas pamazām plešas lielāks un kā lenta aizvirpuļo pa pilsētu.

Rakstniece Andra Manfelde stāsta, ka grāmatas “atslēgu” atradusi idejā par to, cik koši krāsainais izceļas uz melnā fona.

“Sākumā satiekas ar mākslinieku, meitenes saka, ka par melnu, bet viņš vēlāk pasaka, ka ar melnu gleznot izceļas košās krāsas, tā arī es domāju par savu dzīvi - ka uz melnā fona krāsainas,  košas sanākušas, tā ir atslēgfrāze šai grāmatai un manai eksistencei,” atklāj rakstniece.

Grāmatas atklāšanā Andra stāsta, kā viņai gājis Kuldīgas Mākslas skolā, kad sapņojusi kļūt par gleznotāju. Nu talants izpausts, arī šo grāmatu pašai ilustrējot.

Rakstniece izmantojusi pirms pārdesmit gadiem Kuldīgas ieliņās veidotas skices, tās atdzīvinot ar grāmatas varoņiem un viņu darbošanos.

Rakstniece atzīst, ka grāmata ir visai ģimenei, jo arī katrā pieaugušajā mīt bērns. Savukārt bērni atzina, ka viņas stāstījums ir iedvesmojis ne tikai grāmatu izlasīt, bet arī pašiem ko sarakstīt.    

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti