Rīta Panorāma

Koncertuzvedums "Nora un Viktors. Zelta duetam 50"

Rīta Panorāma

Nobela balvas laureātiem pasniegs viņu dzimtenē

Japānā izveidota Murakami bibliotēka

Japānā izveidota rakstnieka Haruki Murakami bibliotēka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Vasedas Universitātē Japānas galvaspilsētā Tokijā izveidota rakstnieka Haruki Murakami bibliotēka-muzejs. Augstskolas vadība norāda, ka tas ir visā pasaulē pazīstamā autora sapņa piepildījums.

Vasedas Universitātes prezidents Aiji Tanaka atklāja: "Murakami kungs teica, ka viņš būtu vairāk nekā laimīgs, ja jaunieši varētu pilnveidot sevi bibliotēkā, iepazīstot japāņu literatūras nozīmi starptautiskajā literatūrā. Tas pats attiecas uz literatūras tulkošanu."

Murakami bibliotēka darbu sāka šonedēļ, bet tās oficiālā atklāšana plānota pēc nedēļas. Tajā apkopoti apmēram 3 tūkstoši grāmatu, rakstnieka darbu tulkojumi svešvalodās, kā arī citi materiāli. Viņš sāka rakstīt, strādājot džeza bārā, un ir dažāda stila mūzikas ierakstu kolekcionārs, tāpēc neizbrīna, ka bibliotēkā izveidota īpaša telpa, kurā būs pieejama daļa kolekcijas. Pats autors pauda cerību, ka bibliotēka kļūs par vietu universitātes pilsētiņā, kur studenti varēs brīvi apmainīties idejām un ka nākotnē tajā būs pieejami arī daudzu citu autoru darbi.

Par kulta rakstnieku kļuvušais Murakami radījis daudzus darbus postmodernisma stilā, un vairāki romāni, tai skaitā triloģija „1Q84” un "Aitas medīšanas piedzīvojumi”, tulkoti arī latviešu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti