Jānis Oga: Mazliet ar sirds drebēšanu gaidām grāmatu svētkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 28.februāra līdz 2.martam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks gada nozīmīgākais grāmatniecības pasākums – starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde “Baltijas Grāmatu svētki 2014”. Kā Latvijas Radio raidījumā „Kultūras Rondo” norādīja Latvijas Literatūras centra (LLC) vadītājs un izdevējs Jānis Oga, svētkus nozares pārstāvji gaida ar nelielu sirds drebēšanu.

Grāmatniecība kā allaž svētkos aplūkos savus pagājušā gada sasniegumus, Grāmatu svētkus raidījumā raksturo Latvijas grāmatizdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāja Renāte Punka, atzīstot, ka kultūras programma šī gada svētkos ir plaša un laba – uz divām skatuvēm gan sestdien, gan svētdien, ar atsevišķiem pasākumiem bērniem.

Man šķiet, ka jaunu problēmu nav. Tā pati vecā – kā ieinteresēt, kā šajā fragmentētajā informācijas telpā parunāt ar cilvēkiem par grāmatām, bet tāpēc jau ir šie svētki,”  skaidro Punka.

LLC vadītājs Jānis Oga skaidro, ka katru trešo gadu viena no Baltijas valstīm uzņemas visas Baltijas grāmatu svētku rīkošanu. Tad vietējie grāmatu svētki pārtop Baltijas mēroga svētkiem.

Mazliet ar sirds drebēšanu gaidām grāmatu svētkus, arī šo lielo atbildību,” atzīst Oga.

Savukārt Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bibliotēku konsultatīvā centra projektu vadītāja Liega Piešiņa dalās vērojumā, ka aizvien vairāk cilvēku bibliotēkās vēlas parunāties par grāmatām. Un tas ir tieši tas, uz ko bibliotēkas strādā.

Cenšamies strādāt, lai cilvēki vēlētos un būtu gatavi runāt par izlasītajām grāmatām,” teic Piešiņa.

Kultūras ministrijas (KM) Kultūrpolitikas departamenta referente Līga Buševica intervijā uzsver, ka tieši pateicoties KM piešķirtajam atbalstam, šogad Baltijas Grāmatu svētkos būs pieejama plaša kultūras programma.

“Baltijas Grāmatu svētkos” Ķīpsalā varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem, iegādāties grāmatas par īpaši izdevīgām izstādes cenām un Grāmatu maiņas punktā mainīties ar citu lasītāju grāmatām. Arī jaunajiem grāmatu lasītājiem izstādē būs interesanti, jo ir paredzēti īpaši bērniem rīkoti pasākumi un prezentācijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti