Kultūras ziņas

Dokumentāla filma par Ukrainu šovakar LTV

Kultūras ziņas

Dalītas domas par "Džimlai Rūdi Rallallā!"

Jāņa Rozes grāmatnīcas izņem no tirdzniecības grāmatas

«Jāņa Rozes» grāmatnīcās no tirdzniecības izņemtas Joņeva un Koljera grāmatas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Jāņa Rozes” grāmatnīcu tīkla veikalos no tirdzniecības izņemtas divas apgāda „Mansards” izdotas grāmatas - Jāņa Joņeva "Jelgava 94" un Mika Koljera "Ceturtais lielākais Latvijā”, lsm.lv informē grāmatnīcu tīkla pārstāve Ilze Veisbārde, uzverot, ka tā nav cenzūra, bet misēklis, kas gadījies "Mansarda" dēļ. Drīzumā grāmatas grāmatnīcu plauktos atgriezīšoties.

10.februārī SIA „Jānis Roze” darbinieki saņēma piedāvājumu no apgāda "Mansards" par turpmāko cenu politiku. Apgāds paziņoja, ka nolēmis sākt lietot "vāka cenu", t. i. norādīt uz grāmatas aizmugurējā vāciņa pārdošanas cenu, kas visos veikalos būtu vienāda, bet ar katru grāmatu tirgotāju vienojoties par iespējamo atlaidi, ņemot vērā līdzšinējo sadarbību un piecenojumu.

SIA „Jānis Roze” lūdzis skaidrojumu Konkurences Padomei un saņēmis atbildi, ka šāda rīcība nav pieļaujama un par līdzvērtīgām darbībām jau ir sodīti tādi tirgus dalībnieki kā SIA "Zvaigzne ABC" un SIA "Lielvārds". Tā sauktā vertikālā vienošanās ir pretrunā ar konkurences likuma 11.pantu.

Apgāds „Mansards” nolēma uzdrukātās cenas aizlīmēt, tomēr notika misēklis.

Taču, nelaimīgā kārtā, mums atsūtītos saiņus, iespējams, sajauca un atsūtīja grāmatas ar uzdrukātajām cenām. Tāpēc konkrēti šīs grāmatas bijām spiesti izņemt no grāmatnīcām, lai samainītu ar aplīmētajām, kas gan zināmā mērā ir zaudējušas preces izskatu,” skaidro SIA „Jānis Roze” pārstāve.

Ažiotāža pašlaik ir izvērsusies par divām grāmatām, - Jāņa Joņeva "Jelgava 94” un Mika Koljera "Ceturtais lielākais Latvijā".

„Jāņa Rozes” pārstāve uzsver –

fakts, ka šīs grāmatas veikalu tīklā "Jānis Roze" pašlaik nav pieejamas, nav grāmattirgotāju cenzūra. Nākas apbēdināt tos lasītājus, kam labāk patiktu šāds skaidrojums ar skandalozu piesitienu - diemžēl situācija ir radusies apgāda "Mansards" nepārdomātās rīcības dēļ.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti