Jāņa Akuratera muzejā gaidāma tikšanās ar rakstnieku Māri Bērziņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Otrdien, 18. februārī, Jāņa Akuratera muzejs aicina uz sarunu vakaru “Aizliegtais pianīns un atvērtās klavieres”, kas ir daļa no pasākumu cikla “No autora pie lasītāja”. Šoreiz muzejā viesosies prozaiķis Māris Bērziņš, medijus informē muzeja pārstāvji.

Pasākuma nosaukumā minētais “Aizliegtais pianīns” ir autora piektais romāns. Tas stāsta par birokrātiju bērnudārzā.

Ar rakstnieku sarunāsies un vakaru vadīs muzeja speciālists, dzejnieks Aivars Eipurs, aicinot vakara apmeklētājus – skolotājus, literātus, muzeja darbiniekus un citus interesentus – dalīties pieredzē par birokrātiju.

Savukārt afišā minētās “…atvērtās klavieres” pārstāvēs Emīla Dārziņa mūzikas skolas 1.–3. klašu audzēkņi, kuri ar nelielu koncertu iesāks vakaru.

Māris Bērziņš ir latviešu rakstnieks, kurš dzimis 1962. gadā, rīdzinieks. 1990. gadā ieguvis ekonomista izglītību un strādājis šajā jomā, taču līdz tam bijis gan pavārs un tirdzniecības inspektors, gan meteorologs, sporta metodiķis, prečzinis un krāsotājs. No 1998. gada līdz 2001. gadam bijis pirmais Valsts kultūrkapitāla fonda direktors. Rakstniecībai pievērsies tikai ap 40 gadu vecumu, debitējot ar romānu “Ērika Trauma sapnis” (2003). Plašu atzinību ieguvis ar saviem īsprozas darbiem par Gūtenmorgenu un ar romānu “Svina garša” (2015), par kuru ieguvis Latvijā prestižākās literatūras balvas, kā arī Baltijas Asamblejas balvu literatūrā (2015).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti