Kultūras ziņas

Gleznotāja Māra Upzara izstāde "Ticēšana"

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Oskara Vizbuļa romāns "Ja vīrietis prastu runāt"

«Ja vīrietis prastu runāt» – ar jauniznākušo romānu iepazīstina autors Oskars Vizbulis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Izdevniecībā "Latvijas Mediji" klajā nākusi grāmata "Ja vīrietis prastu runāt". Romāna autors, žurnālists Oskars Vizbulis divdesmit gadu nostrādājis žurnālistikā, tostarp arī žurnālā "Klubs", kuru, kā spriež Vizbulis, bieži lasa sievietes, interesējoties, ko tad patiesībā vīrieši domā.

Ja vīrietis prastu runāt, par ko viņš sāktu stāstīt, ko un kā atklātu un vai sievietes gribētu to dzirdēt? Ceļu pie lasītājiem sācis žurnālista un rakstnieka Oskara Vizbuļa romāns stāstos sievietēm par vīriešiem un vīriešiem par sievietēm.

"Es gadus piecus strādāju žurnālā "Klubs", ko sauc par vīriešu žurnālu, lai gan auditorija vismaz puse ir sievietes, kuras ļoti interesē, ko tad vīrieši domā. Un tad, kad sievietes iesaistās vaļsirdīgās sarunās ar vīriešiem, viņas saka – mēs nezinām, ko tad jūs īsti domājat, jūs visu laiku klusējat. Ko vīrietis domā? Kā sievietes to uztver? Un vai tas viņām patīk? Un tad beigās izrādās, ka viņas negrib dzirdēt to, ko mēs domājam…" par jauno grāmatu stāsta autors Oskars Vizbulis.

Izdevniecības "Latvijas Mediji" oriģinālliteratūras redaktore Linda Kusiņa-Šulce, iepazīstinot ar darbu, uzsver: "Īstenībā man liekas, ka autors ne tik daudz spēlējas ar stereotipiem, kā viņš ļauj tos stereotipus lasītājam pašam sevī uzjundīt un atklāt. Un tā, iespējams, ir interesantākā lieta, ko šī grāmata ar cilvēku izdara."

Oskars Vizbulis ir 20 gadu nostrādājis žurnālistikā, tāpēc uzskata, ka vajag rakstīt konkrēti un neizskaistinot. Lūk, daži no grāmatas apakšvirsrakstiem – "Visskaistākā sieviete tramvajā", "Pirmā mīlestība", "Bailes", "Mans netīrais noslēpums", "Vecuma smaka", "Nemīlēt sevi"…

"Atslēgas vārds ir tāds – vīrietis izstāsta sievietei daļu no savas dzīves, un viņa saka: es tomēr nevaru ar tevi vairāk kontaktēties, jo tas, ko tu izstāstīji, liek saprast, kāda miskaste ir viņā pašā, un tas stereotips, ka vīrieši savā ziņā ir cūkas, bet sievietes skaistas, ir tāds baigi ērts aizbildinājums, bet cilvēka daba tomēr visiem ir vienāda," spriež Vizbulis. "Te slēpjas sava veida dzīves burvība, ka ir tādi pretstati, tur, kur ir pretstati, tur var dzimt mīlestība, jo, manuprāt, viena no cilvēka galvenajām dzīves jēgām ir piedzīvot mīlestību, un par to šajā grāmatā ir pietiekami daudz rakstīts gan skarbi, gan ironiski, gan erotiski, es neesmu centies neko izskaistināt."

"Nosaucām par romānu, lai gan patiesībā neviens neuzzinātu, ka viss notiek kā dzīvē," teic redaktore Linda Kusiņa-Šulce, citējot grāmatas autoru: "Šajā grāmatā ir realitātes dzemdināti fakti un arī tādi, kas realitātei neatbilst ne par mata tiesu."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti