Izvēlies gada skaistāko grāmatu! Sācies balvas «Zelta ābele» lasītāju balsojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jau 28. reizi Latvijas Grāmatizdevēju asociācija organizē grāmatu mākslas konkursu “Zelta ābele”, kurā Latvijas izdevēji var pieteikt iepriekšējā gada skaistākās izdotās grāmatas. Žūrija vērtē dizaina koncepciju, tā atbilstību izdevuma saturam, maketu, papīra izvēli un poligrāfisko izpildījumu. Portālā LSM.lv lasītāji aicināti no nominētajām grāmatām izdarīt savu izvēli par 2020. gada skaistāko grāmatu.

Šogad konkursam 69 izdevēji iesniedza 141 grāmatu, un 11. martā paziņoti šī gada "Zelta ābeles" nominanti 7 kategorijās – uzziņu, dokumentālie, zinātniskie, mākslas izdevumi, kā arī gada skaistākās grāmatas dzejas, prozas un bērnu un jauniešu grāmatu kategorijā. "Zelta ābeles" mūža balva šogad piešķirta Intai Kalniņai, kura jau vairāk nekā 45 gadus strādā par grāmatu redaktori.

Lasītāju balsojumā iespējams piedalīties vienu reizi dienā, autorizējoties ar savu sociālo mediju profilu vai e-pastu. Balsojums noslēgsies 7. aprīlī pulksten 23.59, bet balsojuma uzvarētājs tiks paziņots 8. aprīlī.

Šogad balvu pasniegšanas ceremonija ilgs vairākas dienas un norisināsies pilsētvidē un tiks atspoguļota gan plašsaziņas līdzekļos, gan sociālajos medijos.

Konkursa organizatori no 12. marta līdz 10. aprīlim aicina doties pastaigā gar galerijas “Istaba” skatlogiem, kuros būs iespējams apskatīt nominētās grāmatas.

Grāmatu mākslas konkursa “Zelta ābele pamatā ir ideja par grāmatu kā daudzu nozaru speciālistu veidotu mākslas darbu, kas atklāj grāmatas satura un formas māksliniecisko veselumu. Grāmatas noformējums atspoguļo sava laika māksliniecisko izpratni, poligrāfijas un papīra ražotāju iespējas grāmatas satura pilnīgākai atklāsmei. Konkursa mērķis ir veicināt grāmatizdošanas profesionālā un mākslinieciskā līmeņa izaugsmi un attīstīt lasītāju izpratni par grāmatu mākslu.

Konkursu rīko Latvijas Grāmatizdevēju asociācija. Atbalsta: Kultūras ministrija, Jelgavas tipogrāfija, “Arctic Paper Baltic States”.

“Zelta ābele” ir stilizēta un vārdiska preču zīme, kas ir reģistrēts patents un pieder Miķeļa Goppera izdevniecībai “Zelta ābele”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti