Izsludināta pieteikšanās Ojāra Vācieša literārajai prēmijai dzejā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Carnikavas novada dome jau trīspadsmito reizi izsludinājusi konkursu uz Ojāra Vācieša literāro prēmiju dzejā, kas tiek pasniegta reizi gadā par iepriekšējā literārajā gadā izdotu dzejoļu krājumu.

Pretendentus O.Vācieša literārajai prēmijai dzejā var izvirzīt grāmatu apgādi, laikrakstu, žurnālu redakcijas, kultūras institūcijas, kā arī valsts un sabiedriskās organizācijas.

Pieteikumus konkursam var iesniegt līdz 5.oktobra plkst. 17 Carnikavas novada domē. Ar konkursa nolikumu var iepazīties Carnikavas novada domē vai pašvaldības mājaslapā carnikava.lv sadaļā „Pašvaldība/Normatīvie akti/Nolikumi”.

Jau vēstīts, ka pagājušajā gadā par prēmijas laureāti kļuva jaunā dzejniece Anna Dzintare ar savu pirmo grāmatu „Eju pa svešu ielu”, ko klajā laidusi izdevniecība „Nordik”. Pērn konkursā kopumā tika iesniegtas 15 dzejas grāmatas, kuras izvērtēja konkursa komisija, un laureāte Anna Dzintare saņēma naudas balvu 1067,15 eiro apmērā.

Ojāra Vācieša prēmija tiek pasniegta kopš 2003. gada, un tās laureātu vidū ir Amanda Aizpuriete, Inese Zandere, Inga Gaile, Andra Manfelde, Pēteris Brūvers, Imants Auziņš, Leons Briedis, Anna Auziņa u.c.

Arī šogad O.Vācieša prēmija tiks pasniegta novembrī, atzīmējot mūsu Tautas dzejnieka dzimšanas dienu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti