Izsludina pieteikšanos Aleksandra Čaka balvai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Aleksandra Čaka biedrība sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu līdz 30.septembrim aicina pieteikt kandidātus Aleksandra Čaka balvai, kuru pasniegs par mākslinieciski augstvērtīgu Rīgas interpretējumu literatūrā, mūzikā, filmu, teātra vai vizuālajā mākslā, kā arī Čaka radošā mantojuma izpētē, popularizēšanā un tulkošanā, informēja Rīgas domē.

Kandidātus balvai var izvirzīt Aleksandra Čaka biedrība, Rīgas pašvaldība, mediju redakcijas, grāmatu apgādi, kultūras institūcijas un sabiedriskās organizācijas.

Čaka balvu pasniegs divās nominācijās - par mākslinieciski augstvērtīgu, novatorisku Rīgas interpretējumu literatūrā, mūzikā, filmu, teātra vai vizuālajā mākslā un par nozīmīgu veikumu Čaka daiļrades izpētē, popularizēšanā vai tulkošanā.

Ideja par balvu radās Čaka biedrībai kopīgi ar Rīgas domi, un to pasniedz ik pārgadu kopš 2001.gada, kad tika atzīmēta dzejnieka simtgade. Kopš tā laika dzejnieka balvu saņēmuši kopskaitā vairāk nekā 20 mākslinieki un radošas personības, kā arī pētniecībā un zinātniskā laukā strādājošie.

Šogad balvu pasniegšanas svinīgais pasākums paredzēts Čaka dzimšanas dienas priekšvakarā, 25.oktobrī, Rīgas Latviešu biedrībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti