Izsludina piektās Egona Līva piemiņas balvas «Krasta ļaudis» konkursu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Rakstnieku savienība un Liepājas pilsētas Kultūras pārvalde jau piekto gadu pēc kārtas izsludina konkursu par Egona Līva piemiņas balvu "Krasta ļaudis". Līdz šī gada 20.augustam Latvijas izdevniecības tiek aicinātas atrast atbilstošāko eseju vai prozas grāmatu, kas ne tikai ir tapusi un izdota pērnā gada otrajā pusē un šogad, bet arī ietver patriotisma, latviskuma un jūrniecības cildinājumu.

Piemiņas balva "Krasta ļaudis" 2015 tiks piešķirta divās kategorijās: par labāko grāmatu latviešu valodā 2014/2015; par labāko skolu jaunatnes literāro darbu "Krasta ļaudis" 2014/2015. Balvu fonds - 1000 eiro.

Nominācijai "Labākā grāmata" var izvirzīt prozas, eseju krājumus, kas tapuši laika posmā no 2014. gada 1.jūlija līdz 2015. gada 1.jūlijam. Grāmatas nominācijai "Labākā grāmata" var pieteikt juridiskas personas, rakstot uz e-pastu [email protected], ar norādi "Rakstnieka Egona Līva piemiņas balva", uzziņai tālr. 29877969.

Grāmatas jāiesniedz trīs eksemplāros Latvijas Rakstnieku savienībā Rīgā, Lāčplēša 48/50 vai Liepājā, Rožu laukumā 5/6, 84.kabinetā.

Iesniegtos darbus izvērtēs Liepājas kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens, Latvijas Rakstnieku savienības valdes priekšsēdētājs rakstnieks Arno Jundze, Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes docente Dr. philol. Anda Kuduma, Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas biroja vadītāja rakstniece Sandra Vensko un Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes lektore Mg. philol. Linda Zulmane.

Svinīga Egona Līva piemiņas balvas "Krasta ļaudis" pasniegšana notiks Liepājā 20.septembrī.

Egona Līva vārds ir nesaraujami saistīts ar Liepāju, jūru un tās tematiku. Rakstnieks aicināja savos darbos būt savas zemes patriotiem, neaizmirst jūrniecības nozīmi latviskuma saglabāšanā un valstiskuma nosargāšanā. Rakstnieka devums vēl joprojām ir spilgta lappuse latviešu rakstniecībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti